Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Çinli internet perakende satış devi Alibaba Group'un ABD'de halka arzı için geri sayım başladı. - İş-Yaşam Haberleri

        EKONOMİ SERVİSİ/HABERTURK.COM

        Çinli internet perakende satış devi Alibaba Group'un ABD'de halka arzı için geri sayım başladı. Haftasonuna kadar halka arzın tamamlanması beklenirken işlemin 25 milyar doları aşabileceği tahmin ediliyor. Zira Alibaba Group tarafından ABD Borsa Denetim Komisyonu'na gönderilen yazıda işlemin 25,03 milyar dolara ulaşabileceği belirtiliyor. İşlemin ABD borsalarındaki teknoloji şirketleri arasındaki tarihin en yüksek halka arzı olacağı ifade ediliyor.

        Yıllık cirosu 300 milyar doları aşan şirketler grubunun başındaki isim olan 50 yaşındaki Jack Ma, ilginç bir geçmişe sahip. Küçükken turist rehberliği yaparak geçimini sağlayan Ma, üniversiteden İngilizce Öğretmeni olarak mezun oldu. Ma 1995 yılında 'Chinese Yellow Pages'i yaratarak Çin'in ilk internet tabanlı şirketini kurarak iş dünyasına atıldı. Online perakende şirketi Alibaba.com'u 1999'da kuran Ma ayrıca Taobao Marketplace, Tmall, eTao, Alibaba Cloud Computing, Juhuasuan, 1688.com, AliExpress.com ve Alipay şirketlerinin de sahibi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ