Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Turkcell'den flaş birleşme kararı! - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell "mevcut iştirak yapısının sadeleştirilmesi" gerekçesiyle 2 birleşme kararı aldı. İşte Turkcell'den KAP'a yapılan o açıklamalar:

        "Şirketimiz Yönetim Kurulu, Turkcell Grubu'nun mevcut iştirak yapısının sadeleştirilerek daha verimli hale getirilmesi ve operasyonel maliyetlerin azaltılması amacıyla Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'nin "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yönteminin uygulanarak devir almak suretiyle %100 bağlı ortaklığımız Turktell Uluslararası Yatırım Holding A.Ş. ile birleşmesine karar vermiştir.

        Bu birleşme işlemi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" uyarınca "Önemli Nitelikteki İşlem" sınıfına girmemekte ve bu işlem nedeniyle pay sahiplerimiz açısından "ayrılma hakkı" doğmamaktadır"

        "Şirketimiz Yönetim Kurulu, Turkcell Grubu'nun mevcut iştirak yapısının sadeleştirilerek daha verimli hale getirilmesi ve operasyonel maliyetlerin azaltılması amacıyla bağlı ortaklıklarımız olan Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ("Turkcell Superonline") devir almak suretiyle Talih Kuşu Altyapı Hizmetleri A.Ş. ("Talih Kuşu") ile birleşmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına karar vermiştir. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ