Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Wall Street'in ünlü ismi Bill Gross kurucusu olduğu Pimco şirketini bırakarak Janus Capital'e geçti... - İş-Yaşam Haberleri

        Gross'un Pimco'dan ayrılmasının perde arkası tartışılırken, Business Insider gündeme yeni düşen bu ayrılığın kilometre taşlarını sıraladı. MarketWatch’ın “Bill’in berbat, korkunç yılı” diye tabir ettiği süreçte Gross’un bizzat yönettiği Pimco’nun amiral gemisi fondan son 16 ayda çıkan toplam tutar 68 milyara ulaşmıştı.

        Janus Capital Group CEO'su Richard M. Weil; "Bill Gross’un başarılarla dolu örnek bir iş sicili ve bugünün giderek riskli hale gelen pazarlarını anlamaya yarayacak makro stratejilere odaklanan olağanüstü bir yaklaşımı var. Gross’un katılımı firmamıza tamamlayıcı stratejiler ve ürünler sunmak için eşsiz bir fırsat sağlayacaktır” dedi.

        The Lira'nın haberine göre, Ocak ayında Muhammed El Erian’ın ayrılması ise işleri daha da yokuşa sürmüştü. Erian’ın ayrılmasından sonra Gross'un yönetim tarzı hakkında dedikodular dolaşmaya başladı. Çalışanları onun gösteriş budalası ve saldırgan olduğunu söyledi.

        Reuters, son haftalarda Gross’un firmadan atılmakla tehdit edildiğini bildirmişti. Ve nihayet bu hafta piyasa düzenleyicilerinin Gross’un amiral gemisi Total Return ETF’yi incelemeye aldıkları haberi geldi. İncelemenin sebebinin Pimco’nun varlıklara olduğundan daha az değer biçip biçmediğini belirlemek olduğu belirtildi.

        "KARMAŞADAN UZAKLAŞIYORUM"

        Gross yaptığı açıklamada büyük bir organizasyonu yönetme "karmaşıklığı" ile uğraşmak zorunda olmayacağı Janus’un kendisi için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi. Gross’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Büyük ve karmaşık bir örgütü yönetmenin yol açtığı kargaşadan uzaklaşarak tüm dikkatimi tekrar sabit getirili piyasalara ve yatırıma yöneltmek için sabırsızlanıyorum. Janus’u bir sonraki evim olarak seçmemin sebebi çok saygı duyduğum Janus CEO'su Dick Weil ile uzun süreli tanışıklığım ve günlerimi tekrar müşteri hesaplarını yöneterek geçirmek istememdi. Stratejilerinden mükemmel sonuçlar alan Sabit Getiri Baş Yatırım Yetkilisi Gibson Smith ve ekibi ile çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

        Pimco cephesinde de söz konusu ayrılıkla ilgili bir üzüntü hissedilmediği görüldü. Pimco tarafından yapılan açıklamada; "Bill’e firmamızın kurulmasındaki emekleri ve Pimco müşterilerine kazandırdığı değerler için minnettarız. Bu yıl boyunca Bill’in ve firmanın yönetiminin Pimco’yu ileri taşıma konusunda temel fikir ayrılıklarına sahip olduğu giderek netleşti" dendi.

        JANUS HİSSELERİ YÜKSELDİ

        Janus Capital hisseleri açılış öncesi işlemlerde efsanevi yatırımcı Bill Gross’un Pimco’yu bırakarak Janus Capital ile çalışacağı haberinin duyurulmasından sonra yüzde 40 yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ