Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Logoda her biri ayrı anlam taşıyan 8 desene ve özgün yerli motiflere yer verildi. - İş-Yaşam Haberleri

        Seçkin ÜREY / HT GAZETE

        Türkiye’nin ticarette ‘Made in Turkey’ yerine kullanacağı yeni marka logosu ve ‘Gücü keşfet’ sloganı 1.5 yıllık çalışmayla dün açıklandı. Logoda her biri ayrı anlam taşıyan 8 desene ve özgün yerli motiflere yer verildi.

        Türkiye’nin ticaret markası olarak geliştirilen logo, 1.5 yıllık çalışma sonucunda ortaya çıktı. Logunun tasarımını Saffron Brand Consultants yaptı. Saffron, Türkiye’de daha önce Turkcell, Digiturk ve Halkbank’ın Paraf Kart’ını tasarımını yaptı. Şirket, İngiltere’nin de halen devam eden Great Kampanyası’nın logosunu tasarladı.

        ‘DEĞIŞIMIN EFENDILERI OLDUK’

        Slogan ve logo için görüş bildirenler arasında Ali Koç, Bülent Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Ali Kibar, Hamdi Akın, Serpil Timuray, Ethem Sancak gibi isimler yer alıyor. Yeni logo ve sloganın temsil ettiği marka fikri ise şöyle anlatıldı: “Ülkemizin harikulade tarihi sonucunda değişimin efendileri olduk. Türk şirketleri adaptasyon, empati ve pratik olma yetenekleri sayesinde 200’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Müşteri ve ortaklarla sıcak ilişkiler kurarak hızlı değişimlerin yaşandığı günümüzde uzun vadeli ilişkiler kurabiliyorlar.”

        KÜFİ VE ELİ BELİNDE

        Logonun karakteri oluşturulurken küfi yazı stili ve geleneksel kilimlerde yer alan eli belinde deseninden yararlanıldı. Ayrıca Turkey yazısının içinde bulunan desenlerde de çini sanatında kullanılan figürlerden esinlenildi. Yazıyı oluşturan 8 desenin her biri ayrı bir anlam içeriyor:

        BÜYÜME: Ülkenin kesintisiz devam eden kalkınmasının mesajını veriyor.

        SİNERJİ: Birlikte çalışma yeteneğini sergiliyor.

        DÜNYA: Türkiye’nin dünyadaki konumunu güçlendirmesini anlatıyor.

        BULUŞMA: Hem iki kıtanın hem de insanların Türkiye’de buluşmasını temsil ediyor.

        HEM DOĞULU HEM BATILI: Türkiye’nin iki yönlü olmasını sergiliyor.

        İNOVASYON: Yaratıcılığın ülkenin karakteristik özellikleri arasında yer aldığını gösteriyor.

        BİRLİKTELİK: Ülkenin birliğini ve birlikte çalışma kabiliyetini belirtiyor.

        UYUM: Türkiye’nin uyum sağlama özelliğini ifade ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ