Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'den ucuz bilet müjdesi - İş-Yaşam Haberleri

        Petrol fiyatlarının 88 dolarla son 4 yılın en düşük seviyesine gerilemesi, uçak bileti fiyatlarında indirimi gündeme getirdi. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, petroldeki düşüşün bilet fiyatlarına indirim olarak yansıyabileceğini söyledi.

        Fiyatlardaki düşüşle ilgili olarak CNBC-e’ye konuşan Topçu şunları söyledi: “THY olarak yakıt fiyatımızın gider içindeki payı yüzde 38. Yüzde 1’lik artış bize 45 milyon dolar olarak yansıyor. Şu an sektörün lehine çalışıyor. Petrolün çok da aşağı düşeceğini tahmin etmiyoruz. Önümüzdeki yıllarda 90-100 dolar bandında seyredeceğini düşünüyoruz. Bizim aldığımız ortalama fiyat 102 dolara geliyor. Biz bunun biraz daha altına düşünce yüzde 1’lik bir azalışın 45 milyon civarında bir artı getirdiğini görüyoruz.”

        Topçu, “Bu trend sürerse biletlere yansıması daha fazla olur. Bir-iki ay içinde yansıma olmaz. Petrolün aşağı düşmesiyle daha ucuz bilet satma oranı artacak” diye konuştu.

        Brent petrolün varili geçen hafta 88 dolara inerek, 2010’dan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Petrol fiyatlarındaki düşüş, Türkiye’deki motorin fiyatlarına da yansımış ve geçen hafta motorinde 10 kuruş indirim yapılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ