Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TANAP boru hattı alım töreninde firmalar imzalarını attı. - İş-Yaşam Haberleri

        TANAP boru hattı alım töreninde firmalar imzalarını attı. Projeye Türk şirketler damga vurdu.

        Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Pojesi'nin (TANAP) yaklaşık 1800 kilometrelik ana hat borusu için açılan ihalenin yüzde 80'ini aralarında Borusan Mannesmann'ın da bulunduğu altı Türk şirket kazandı.

        TANAP'ta kullanılacak yaklaşık 1.2 milyon ton çelik borunun üçte birinin sağlanması ihalesini Borusan Mannesmann, Noksel Çelik ve Erciyas Çelik konsorsiyumu kazandı. Açıklamaya göre, konsorsiyumda Borusan'ın üçte bir payı bulunurken; ortaklık payına düşen kısmın şirketin 2013 brüt satış hasılatına oranı yüzde 26.5 seviyesinde bulunuyor. Çelik boruların sevkiyatının 24 ayda tamamlanması bekleniyor.

        "TANAP BİR BARIŞ PROJESİDİR"

        TANAP imza törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, " TANAP bir enerji projesi olmanın yanında barış projesidir, aynı zamanda bir barış hattıdır. 90 yıllarda kriz bölgeleri olarak anılan Balkanlar ve Kafkaslar arasında bir barış köprüsü kuruluyor." dedi.

        21. yüzyılın enerji yüzyılı olacağını belirten Davutoğlu, " Enerji rekabetleri yerine enerji birlikleri kurmakta kararlıyız. TANAP yoluyla Avrupa'ya yılda 10 BCM gaz sevkiyatı gerçekleştirilecek. TANAP boru hattında kapasitenin yıllık 31 BCM'e çıkmasını hedefliyoruz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ