Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Nişantaşı kadınına özel yol - Lüks Yaşam Haberleri

        Kırmızı halılar ve süslemelerle bir caddeden çok lüks bir balo salonunu andıran İstanbul’daki Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nin 55 gün süren yenileme çalışmaları tamamlandı.

        İstanbul'da 'lüks'ün mabedi olan cadde için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün dün öğle saatlerinde verdiği davette, perakende sektörünün önemli oyuncuları da vardı. Cem Boyner, Mustafa Taviloğlu, Abdullah Kiğılı, Aykut Hamzagil, Zafer Yıldırım, Zafer Kurşun, Lerzan Boyner, Süleyman Orakçıoğlu, Vural Gökçaylı, Raffi Portakal, Betül Mardin törene katılan isimler arasındaydı.

        Yıllar önce Nişantaşı’nı terk eden pek çok ünlü markanın şimdi burada mağaza açabilmek için yarıştığını söyleyen Mustafa Sarıgül'e, yenileme çalışmalarının maliyetini sordum. 1 milyon 600 bin liralık yenileme maliyetini, caddede mağazası olan perakendeciler üstlenmiş.

        Sokakları Bergama taşıyla döşeyip yaya kaldırımlarını yeşil diyabaz ve granit taşlarla kapladıklarını anlatan Sarıgül, “Buraya alışveriş için gelen hanımlar, topuklu ayakkabılarla yürüyememekten yakınıyordu. Onun için taşları değiştirdik” dedi. Yaya trafiğini artıran yenilemeler sonucunu hemen göstermiş. Sarıgül'ün anlattığına göre 15 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında mağazaların cirosu yılbaşı alışverişinin de desteğiyle üç misli artmış.

        Sarıgül, “15 günde 4 aylık ciroyu yakalayanlar var, herkes değişimden memnun” diyor. 1999 yılında başlatılan Nişantaşı- Teşvikiye Kentsel Tasarım Projesi’nin ikinci etabında, asfaltlama yerine Bergama’da özel olarak kesilmiş, granit küp taşlar kullanılmış. Trafiğe kapatılmayan ancak park etmeye kapatılan caddede bundan sonra kültür ve sanat aktivitelerine de ağırlık verilecek, kafe-bar ve restoranların dışında mağazalar da kaldırımlara masa kurabilecek. Yenileme projesi Abdi İpekçi ile de sınırlı değil, sonrasında Nişantaşı, Teşvikiye, Amerikan Hastanesi ve Topağacı Meydanı’nı da içine alan yaklaşık 30 sokak daha yenilenecek.

        ESEN Y. EVRAN- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ