Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Jaguar taksi hizmetine başladı - Lüks Yaşam Haberleri

        Almanya’nın yeşil cehennem lakaplı efsane yarış pistinde, deneyimli pilotların yanında, yaklaşık 21 km boyunca tam gaz seyahat etme tecrübesini yaşamak isteyenler için, BMW’den sonra Jaguar da “taksi” hizmeti vermeye başladı.

        Mat gri Jaguar Nürburgring taksisi spor gövde paketi ile donatılmış. Ntvmsnbc'nin haberine göre araç ayrıca azami hızı 280 km/s’ye çıkaran Hız Paketini de bünyesinde barındırıyor. Güç şirketin 510 beygir güç ve 625 Nm tork üreten 5,0 litrelik V8 motorundan geliyor. XJ yine dört kişilik kapasiteye sahip, ama ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar yerine dört noktalı yarış kemerleri içeren, daha fazla destek sağlayan koltuklar ile donatılmış. Ayrıca tam koruma kafesi de eklenmiş.

        Jaguar’ın küresel iletişim bölümü başkanı Frank Klaas, “Bu modeller arasında gazetecileri hızıyla en çok şaşırtanının XJ Supersport olduğunu fark ettik. Bunun sebebi basitti: onu büyük bir lüks otomobil olarak algılıyorlardı,” dedi ve ekledi “Elbette XJ hem büyük, hem de lüks, ama alüminyum mimarisi sayesinde aynı zamanda rijit ve hafif, bu sayede de pistte çok iyi bir performans sergiliyor. Mühendislik ekibimiz aracın bu özelliğinin altını çizmek için bu özel Nürburgring taksi versiyonunu yarattı. Eğitimli sürücülerimiz bu araçla yolcuları çok hızlı turlara çıkarabilecekler.”

        Jaguar taksi ücretini açıklamadı, ama BMW yaklaşık 460 lira ücret alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ