Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TMSF'den açık artırma ile FABRİKA - Makro Ekonomi Haberleri

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Derby Lastik Fabrikası A.Ş.'yi ''Ticari ve İktisadi Bütünlük'' olarak satışa çıkardı.

        TMSF'nin söz konusu satışa ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü

        sayısında yayımlandı. Duyuruya göre muhammen bedeli 1 milyon 400 bin ABD Doları olarak belirlenen Derby Lastik Fabrikası A.Ş'nin satış ihalesi, 16 Ocak 2007 tarihinde kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle, Türkiye saati ile 11.00'de TMSF'nin Esentepe İstanbul'da bulunan Büyükdere Caddesi asma kat konferans salonunda gerçekleştirilecek.

        GEÇİCİ TEMİNAT 140 BİN DOLAR

        İhalede, katılımcılardan 140 bin ABD Doları tutarında teminat bedeli alınacak. Satış komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.

        Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma usulü ile devam edilecek.

        Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırmaya katılma hakkı elde etmiş olan teklif sahipleri ile ihaleye pazarlık

        usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

        Teklifler, peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecek.

        KATILIM ŞARTLARI

        Söz konusu satışlarda, yönetmeliğin ilgili maddesinde belirtilen satışa iştirak edemeyecek kişiler ve ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olan kişiler ile bu kişilerin tek başına veya birlikte yönetim ve denetimine sahip olduğu tüzel kişiler ihale sürecine katılamayacaklar.

        Doğrudan veya dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolü aynı gruba ait olan birden fazla tüzel kişi veya birden fazla gerçek kişi bir grup adına ihale sürecine katılamayacak.

        ŞARTNAME İNCELEMESİ

        Satışa çıkarılan taşınmazın şartnamesi, satış komisyonu tarafından TMSF'nin

        İstanbul Esentepe'de bulunan Büyükdere Caddesi numara 143 adresinde ilgililerin incelemesine bedelsiz olarak açık tutulacak. Katılımcılar, satış komisyonu onayını taşıyan şartnameyi imzalayarak ihaleye

        katılabilecekler.

        Satış komisyonunun onayını taşıyan şartnameyi satın almak isteyenler, Fon'un

        Ziraat Bankası Gayrettepe Şubesindeki ilgili hesaba yatırdıkları bedel mukabili

        temin edebilecekler.

        DİĞER HUSUSLAR

        İhale bedeli, ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben kurul onayında belirtilen süre içinde ABD Doları cinsinden peşin olarak ödenecek.

        Söz konusu ihalelere ait diğer hususlar ise şartnamede yer alırken, ihale ile ilgili her türlü bilgi satış komisyonundan temin edilebilecek.

        Söz konusu satışta Ticari ve İktisadi Bütünlük kapsamındaki Derby Lastik

        Fabrikası A.Ş'nin faaliyetini sürdürebilmesi için yararlı veya gerekli olan

        menkuller, (makine-teçhizat ve büro malzemeleri) ve markalar ile bu varlıkların

        feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeler ve bu sözleşmelerden doğan, ancak başlı başına iktisadi değeri olmayanlar da dahil olmak üzere diğer tüm mal, hak ve varlıklardan oluşuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ