Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Manço'nun borcu yeni bitti - Makro Ekonomi Haberleri

        ÖZLEM YILMAZ -AJANS HABERTÜRK

        Geçirdiği kalp krizi sonucu 31 Ocak 1999 tarihinde vefat eden Barış Manço'nun ölüm yıldönümü yaklaşırken, Lale Manço Ahıskalı sanatçının ölümünden sonra ortaya çıkan 800 bin dolarlık borcu ödediğini açıkladı.

        Habertürk'e konuşan Ahıskalı, "Çok şükür borç bitti. Halk Bankası'yla imzaladığımız protokol sonucu ilk ödemeyi yaptık. Önümüzdeki hafta da ikinci ödemeyi yaparak borcu tamamen bitirmiş olacağız. Çok mutluyum" dedi.

        "9 MİLYON DOLARLIK MALVARLIĞI GİTTİ"

        Tam 10 yıldır 800 bin dolarlık borcu ödemek için uğraştıklarını ifade eden Ahıskalı, "Bu borç, Barış Manço'nun sağlığında kefil olduğu 800 bin dolarlık borçtan kaynaklandı. 1999 yılında kurulan Kulüp Manço için Halk Bankası'ndan alınan 800 bin dolarlık kredi borcuna Barış Manço'nun kefil olması nedeniyle şirket yerine borç bize kaldı. Borç ödenmeyince, kefillerin malvarlığı üzerine gidildi. Bu süreçte Barış Manço'nun tüm malvarlığı gitti. 10 sene içinde ne var ne yok satıldı. Üzerimize kayıtlı herşey elimizden alındı. Barış Manço'nun toplam değeri 9 milyon doları bulan Moda'daki köşkü, antika arabaları, diğer ufak tefek gayrımenkulleri hepsi bitti. Tüm mallar, değerinin altında satıldı. Örneğin köşk, 200 bin dolar'a gitti. Dava sürümcemede kaldığı, faizler sürekli işlediği için bizden yok pahasına alınan şeyler borcu kapatamadı. Tatsız bir olay oldu. Bankayla protokol yaptık, banka da bunu kabul etti" diye konuştu.

        "BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DA MEKTUP YAZDIK, YANIT ALAMADIK"

        6 yıldır Gökova'da yaşadığını belirten Ahıskalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Parayla ödenen bedel, en kolay bedeldir. Çocuklarım artık Türkiye'ye dönüyorlar. Artık bunu taşımak istemiyoruz. Barış Manço'dan sonra bu olayın yaşanması, malvarlığının tek tek satılması, herkesin ayıbı. Bunun başka şekilerde çözümü de olabilirdi. Herkes, hatta devlet de bu olaya sahip çıkabilirdi, olmadı. Bu süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bir mektup yazarak durumumuzu bildirdik. Ancak herhangi bir cevap alamadık. Önemli olan Barış Manço'nun eserleriyle hala yaşaması."

        "KIRGIN BİLE DEĞİLİM"

        "Barış Manço'yla çok güzel bir hayat yaşadım. Güzeli de, acıyı da yaşadık.

        Sulhi Aksüt'le aramızdaki polemikler olmasaydı, bu olay daha önce kapanırdı. Artık kırgın bile değilim. Önemli olan borcun bitmesi. Artık hiçbir şeyin önemi yok. Ceremesini herkes kendi düşünsün. Bizim gönlümüz rahat. Biz kendi sorumluluğumuzu yerine getirdik."

        KURTALAN EKSPRES BARIŞ MANÇO VAPURU'NDA ÇALACAK

        Lale Manço Ahıskalı, sanatçıyı anma törenini defnedildiği gün olan 3 Şubat'ta yapacaklarını belirterek, o gün Barış Manço Vapuru'nun sevenlerini Moda ve Kadıköy iskelelerinden alarak, kabristanın bulunduğu Kanlıca'ya götüreceğini, vapurda da Kurtalan Ekspres'in Manço'nun eserlerini çalacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ