Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para EasyJet, rotayı Türkiye'ye çevirdi - Makro Ekonomi Haberleri

        AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Voets, Avrupa'nın ''en büyük'' düşük tarifeli havayolu şirketi EasyJet'in, 2010 yılında rotasını Türkiye'ye çevirdiğini söyledi.

        Yeni yılda 21 yeni rotaya uçma kararı alan EasyJet'in, bunlardan 5'ini Türkiye'ye ayırdığını ifade eden Voets, Türkiye havacılık sektörünün Avrupa'nın en hızlı büyüyen pazarlarından biri olduğunu kaydetti.

        Peter Voets, Türkiye'de yolcuların son dönemde artan seyahat eğilimlerinin büyümede önemli rol oynadığını belirterek, EasyJet'in de bu potansiyele kayıtsız kalamayacağını vurguladı.

        ''Türkiye'de havacılık sektöründe düşük tarifeli uçuşlar yüzde 3'lük pazar payına rağmen büyük bir potansiyel barındırıyor'' diyen Voets, bu yaz için Dalaman ve Bodrum'a 5 ayrı noktadan daha uçuş imkanı sağlayacaklarını dile getirdi.

        Bristol'dan Dalaman'a ve Bodrum'a haftada üç kez, Liverpool'dan Bodrum'a ise haftada iki kez uçuş koyduklarını belirten Voets, Londra ve Stansted'den Dalaman'a haftada üç, yine Londra ve Stansted'den Bodrum'a ise haftada dört kez uçacaklarını bildirdi.

        Voets, 21 Aralık tarihinden itibaren bu rotaların biletlerinin de satışa sunulacağını dile getirdi.

        -''HEDEF, KARLILIĞI YÜZDE 7 ARTIRMAK''-

        Kasım ve Aralık aylarında yolcu sayılarındaki artışın güçlü bir seyir izlediğine ancak, havacılık sektörünü zor bir kışın beklediğine dikkati çeken Voets, ''Avrupa'da hızla artan işsizlik oranları kış aylarını olumsuz etkileyecektir. Ancak biz EasyJet olarak Avrupa'da kar hedefleyen birkaç şirketten biriyiz. 2010 yılında hedefimiz karlılığımızı yüzde 7 oranında artırmak'' şeklinde konuştu.

        Voets, Türkiye pazarının düşük tarifeli uçuşlara kolay adapte olup, çabuk ayak uydurduğuna işaret ederek, özellikle kriz dönemlerinde tüketicilerin çok daha bilinçli davrandığını ifade etti.

        Peter Voets, Türkiye'de koltuk kapasitesi açısından dördüncü büyük havayolu şirketi olduklarını dile getirerek, pazar paylarının yüzde 7 olduğunu ifade etti.

        Türkiye'nin çok rekabetçi bir pazar olduğunu hatırlatan Voets, pazarda küçük oyuncuların da yer aldığını ancak, sadece güçlü ve büyüklerin kalacağını öngörerek, birleşmelerin yaşanabileceğini belirtti.

        Petrolde ton başına her 10 dolarlık artışın yıl sonunda petrol faturasını 5,1 milyon sterlin yükselttiğini anlatan Voets, bu yüzden yıl sonuna kadar olan petrol tüketimlerinin yüzde 66'sını riski dengelemek için 'hedge' ettiklerini kaydetti.

        Sürekli yeni hizmet ve projeler üzerinde çalıştıklarını ve en son olarak müşterilerine evden 'check-in' yapma hakkı tanıdıklarını bildiren Voets, 2010 yılında yolcularına yeni sürprizlerinin olacağını da sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ