Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TOKİ'den Ortaç'a: "Bağışa açığız" - Makro Ekonomi Haberleri

        Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, İdare'ye bağış yapmak isteyenlere açık olduklarını söyledi. Bayraktar, Haitili depremzedeler için düzenlenen konsere katılmayan, arından da "Önce Elazığ'daki depremzedelere yardım edilmeli. Haiti'ye yardım edeceğime, TOKİ'ye para bağışlarım" diyen Serdar Ortaç'ı işaret ederek, "Kendisine yürekten teşekkür ederim" dedi. "Demek ki bizi anlayanlar da var. Herkes vurmuyor" yorumunu yapan Bayraktar, "Böyle açıklamalar yüreğimize su serpiyor. Böyle söylemesi bile bağış sayılır" diye konuştu.

        ‘HESAP NUMARAMIZ BELLİ'

        Yasaların müsait olduğunu, TOKİ'nin bağış kabul edebileceğini açıklayan Bayraktar, şöyle devam etti:

        "TOKİ'nin hesap numarası belli. Buraya bağışları alabiliriz. Dilekçe ile faksla bize bağış yapacaklarını bildirebilirler. Bize bağış yapmak isteyenler şart da koşabilir. Örneğin, ‘Şu vatandaşa konut yapıp vermeniz kaydıyla, bu okula veya caddeye adımı vermeniz kaydıyla...' diyebilirler. Biz de ilgili yerlerden bu konuda izinler alırız. Veya şartsız bağış yaparlar. Bu gibi girişimlere açığız. Yeter ki insanlar istesin. Yalnız sanatçılar değil, bazı profesörler, akademisyenlerden de taktir alıyoruz. Bunlar moralimizi yükseltiyor; aidiyet duygumuzu artırıyor."

        Daha önce yaptığı açıklamalarda TOKİ'nin nakit sıkıntısı çektiğini dile getiren Bayraktar, "Sıcak paraya ihtiyacımız var. Satılabilir arazi portföyümüzü geliştirme yoluna gidiyoruz. Bakanlıklardan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden, Jandarma Komutanlığı'ndan araziler alıyoruz" demişti.

        Menekşe Ataselim / Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ