Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Metro'nun ayarı bozuldu! - Makro Ekonomi Haberleri

        BARIŞ ERKAYA - HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Yeni sinyalizasyon sistemi sayesinde 70 saniyede bire inmesi planlanan metro seferlerinde dün sefer aralığı 10 dakikaya kadar çıktı. Atatürk Oto Sanayi Sitesi ile Taksim arasında seferler tam 1 saat 19 dakika boyunca aksadı. İstanbul Ulaşım yetkilileri gecikmenin kapı probleminden kaynaklandığını belirtti. Metronun duraklardabekleme süresinin 7 dakikaya kadar ulaştığı gecikmeye, yeni metro trenlerinin kapılarına yapılan yolcu müdahalelerinin neden olduğu ifade ediliyor.

        "Kapıya yüklenmeyelim"

        Tren içerisinde de sürekli olarak "kapılara müdahale etmeyin" anonsları yapıldı. 1 saat 19 dakikalık aksama süresince İstanbul'un en modern ulaşım sisteminde dolmuş benzeri görüntüler yaşanması da gözden kaçmadı. Kapılardan birkaçında yaşanan kapanmama problemi nedeniyle otomatik sistemin trenin hareketine izin vermemesinin yol açtığı gecikme sonucu 4. Levent-Taksim arasında normalde 4.5 dakika olması gerekenulaşım süresi 15-20 dakikaya ulaştı. İstanbul Ulaşım yetkilileri, tam olarak 8.34-9.53 arasında yaşanan 1 saat 19 dakikalık aksaklığın tamamen giderildiği ve seferlerin normal seyrine döndüğünü açıkladı.

        Metro duraklarında kalabalık nedeniyle peronun ortasında bulunan vagonlara yüklenilmesinin de seferlerin süre hedefini aşmasına neden olduğunu belirten yetkililer, mesai saatlerinin başlamasından önce ve bitmesinden sonra, boş vagonlar yerine dolu vagonlara yüklenilmesinin yeni trenlerin otomatik kapı sistemlerinde arızaya neden olduğu uyarısında bulunuyor.

        İstanbul metrosunda Atatürk Oto Sanayi Sitesi-Taksim metro hattı günlük yaklaşık 200 bin kişiyi taşıyor. Yeni araçlarla desteklenen metro hattında sefer aralığınınnisanayından itibaren 70 saniyeye kadar indirilmesi planlanıyor. 127 milyon dolara mal olan 92 yeni vagonla yeni sisteme geçen İstanbul metrosunda asıl hedef ise hattın, Yenikapı’ya kadar uzanarak 762 bin yolcuyu taşımak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ