Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para McDonald's tabuları yıktı - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM

        EKONOMİ SERVİSİ

        Mc Donald’s, Fransa televizyonlarında tüm dünyada sansasyon yaratan bir reklam yayınlamaya başladı.

        Ana teması ve sloganı “Olduğun gibi gel” olan reklam filmi, bir anda herkesin dikkatini çekti. Reklam serisinin ilk bölümü olan Gay bir genci gösteren film internette tıklanma rekorları kırıyor. Televizyon reklamında; lise çağlarındaki eşcinsel bir genç, oğlunun tercihinden haberi olmayan babasıyla restoranda sohbet edip yemek yerken görülüyor.

        Avrupa ve Amerika'daki yabancı basında bir yandan McDonalds'ın neden böyle bir reklam yapmaya ihtiyaç duyduğu tartışılırken, diğer yandan da firmanın global sloganı "I'm lovin' it / İşte bunu seviyorum!" ile bu yeni reklam kampanyasını nasıl bağdaştıracağı konusu espri malzemesi oldu.

        Gay hakları savunucuları, McDonalds’ın son kampanyasını “ileriye doğru atılmış büyük bir adım” olarak nitelendirdi.

        McDonalds'ın Uluslararası Medya İlişkileri Başkanı Lisa Howards bir açıklama yaparak, bu reklamın Fransa için özel olarak hazırlanan bir dizi çekimin parçası olduğunu ve sadece Fransa'da gösterileceğini belirtti. Howards farklı ülkelerde faaliyet gösteren her McDonalds'ın o ülkeye özel politika ve planlara yönetildiğini, pazarlama ve reklamların da ülkelere göre özel olarak hazırlandığını söyledi. Lisa Howards açıklamasında Fransa'da yayınlanan reklamda kimseyi farklı, mağdur veya ezilmiş göstermeye çalışmadıklarını aksine bugünkü Fransız toplumunun içinden normal bir kesit sunduklarını belirtti.

        Selin Kunt

        skunt@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ