Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Pastırma ve sucuk zamlandı - Makro Ekonomi Haberleri

        Pastırma ve sucuk fiyatları zamlandı. Birinci kalite pastırmanın kilosu 55, sucuğun kilosu ise 30 liraya yükseldi.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce canlı büyükbaş hayvan ithalinin başlamasıyla birlikte et fiyatları düşmeye başladı. Et fiyatlarının düşmesiyle birlikte pastırma ve sucuk fiyatları da kiloda ortalama 5 lira geriledi.

        Et fiyatlarının yeniden yükselmesinden sonra pastırma ve sucuk fiyatları da zamlandı. Daha önce kilosu 50 liradan satılan 1. kalite olarak adlandırılan kuşgömü, sırt, antrkot ve tütünlük cinsi pastırmanın kilosu 55 liraya, 2. kalite olan dilme, eğrice, şekerpare, kenar ve kapak pastırmanın kilosu 40 liradan 45 liraya, 3. kalite olan omuz, kürek ve döş cinsi pastırmanın kilosu ise 34 liradan 38 liraya çıktı.

        Birinci kalite evlik sucuğun kilosu 25 liradan 30 liraya, 2. kalite sucuğun kilosu ise 18 liradan 24 liraya yükseldi.

        İşlenmiş et ürünlerinden olan salam, sosis, jambon, füme dil gibi ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda artış gösterdi.

        İTHALAT YETERLİ OLMADI

        Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ve Pastırma Sucuk üreticisi Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada büyükbaş hayvan ithalatının yeterli olmadığını ve canlı hayvan konusundaki sıkıntının sürdüğünü belirtti.

        Ünlü, şöyle devam etti:

        ''Hükümetin canlı hayvan ithali kararından sonra et fiyatları bir süre ucuzladı ama sonra yeniden yükseldi. Et sıkıntısı halen devam ediyor. Karkas sığır eti 15 liradan, koyun eti ise 18-20 liradan işlem görüyor. Et fiyatları yükselince haliyle pastırma sucuk fiyatları da arttı.''

        Pastırma satıcılarından Mehmet İpek'te et fiyatlarının yeniden artması sonucu pastırma ve sucuk fiyatlarının yükseldiğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ