Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Belgesiz danalara gümrükte gözaltı - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye'de yükselen et fiyatlarına müdahale etmek için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın açtığı ihale sonucu Macaristan'dan ithal edilen danalar, Kapıkule Sınır Kapısında 2 günlük beklemenin ardından yurda giriş yaptı.

        Edirne Valisi Gökhan Sözer, yurt dışından ithal edilen danaların gümrüklerden geçişinin sağlanması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğünden, kontrol belgelerinin alınması gerektiğini belirtti.

        Cumartesi Kapıkule Sınır Kapısına gelen 467 dananın ithalatçı firmanın kontrol belgesini almaması nedeniyle gümrükte bekletildiğini ifade eden Vali Sözer,''Bilindiği gibi Avrupa'dan ülkemize canlı hayvan ithalatı yapılıyor. Ancak bu canlı hayvanların gümrükten geçişlerinin yapılabilmesi için gerekli belgelerin hepsinin alınması gerekir. Cumartesi günü Kapıkule Sınır Kapısına gelen 467 canlı hayvanda, kontrol belgelerinin alınmadığı için bekletilmiştir. Bugün sabah saatlerinde ithalatçı firma geçiş için gerekli belgeleri tamamladı ve gelen tüm canlı hayvanlar ülkemize giriş yaptı. Şu anda gümrükte giriş yapmayan canlı hayvan kalmadı'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ