Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Et fiyatları geriledi - Makro Ekonomi Haberleri

        Son günlerde tekrar artışa geçen et fiyatlarına değinen Eker, nisandan itibaren yüzde 17 oranında düşüş yaşandığını kaydetti. Eker, "Biz gerekli tedbirleri aldık. Tüketiciyi spekülatöre karşı koruma kararlılığındayız." dedi.

        Kırmızı et fiyatlarında yaşanan hızlı artışı gözlemleyen hükümet, yaklaşan Ramazan ayı öncesi vatandaşın mağdur olmaması için önlem alıyor. Et ve Balık Kurumu, şimdiye kadar yaptığı kesimler piyasadaki kırmızı et fiyatlarını değiştirmeyince ölçek büyüttü. Kurum, 100 bin tonluk ithalatın 50 bin tonluk ilk kısmı için 15 Temmuz'da ihale yapacak. Bu kez yapılacak ihale öncekilerden farklı olacak. Getirilen sığırların kesimi de Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılarak yapılacak. Et fiyatlarındaki tırmanış üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girmiş ve EBK'ya canlı hayvan ithalatı izni çıkmıştı.

        Bazı açılış ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da et fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Son günlerde tekrar artışa geçen et fiyatlarına değinen Eker, nisandan itibaren fiyatlarda yüzde 17 oranında düşüş yaşandığını kaydetti. Geçen hafta itibarıyla fiyatlarda yeniden kıpırdanma olduğunu dile getiren Eker, "Biz gerekli tedbirleri aldık. Tüketiciyi spekülatörlere karşı koruma kararlılığındayız. Bu kapsamda Et ve Balık Kurumu kasaplık canlı hayvan alımı yapıyor. Ayrıca yerli üretimi geliştirmek için de projeler yapıyoruz. Bugün Diyarbakır'da 1,8 milyon liralık yatırımla 600 başlık damızlık hayvan çiftliği kuruyoruz." şeklinde konuştu.

        Bakan Eker, Diyarbakır ziyareti kapsamında, valiliği ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yüzde elli hibe desteği ile 2 bin tesisin faaliyete geçtiğini kaydetti. Tarımı desteklemek amacıyla süne ile mücadele kapsamında tabiata 2 bin keklik salınacağını bildiren Eker, "Biz zararlılarla mücadele için kimyasal mücadele yerine biyolojik mücadeleyi tercih ediyoruz." dedi.

        12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği paketi referandumuna ilişkin soruları da cevaplayan Tarım Bakanı, demokrasiden yana olanların evet oyu kullanacağını belirterek, milletin en doğru cevabı sandıkta vereceğini söyledi. Milletin önüne sandık konulduğunda geçmişte yaşadığı 12 Eylül hatıralarını dikkate alacağını belirten Eker, gazetecilerin BDP, CHP ve MHP'nin hayır oyu kullanacağını hatırlatması üzerine, "Kim kiminle saf tutuyor, kim kiminle el ele milletimiz onu görecek." dedi. "BDP 12 Eylül anayasasından memnun mu, değil mi?" sorusunu yönelten Eker, bu sorunun cevabının sandık başında verileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ