Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yeni Rakı, Çin Seddi'ni aştı - Makro Ekonomi Haberleri

        Avrupa'da anasonlu içki kategorisinde liderliğe oynayan Yeni Rakı'nın dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin'de lansman gerçekleştirerek Asya pazarına doğrudan satışa başladığı bildirildi.

        Mey İçki'den yapılan yazılı açıklamada, içki sektörünün dünyadaki önemli sektör raporlarından olan ''International Wine and Spirits Report'' 2009 yılı raporunda Yeni Rakı'nın ''Dünyada en fazla büyüyen aromalı yüksek alkollü içki markası'' seçildiği kaydedildi.

        106 ülkeden yüzlerce içkinin yer aldığı raporun, Yeni Rakı'nın sadece Türkiye'nin değil dünyanın da lider aromalı yüksek alkollü içki markası olacağını gösterdiği ifade edilen açıklamada, ''Bu birincilikle beraber Avrupa'da anasonlu içki kategorisinde liderliğe oynayan Yeni Rakı, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin'de lansman gerçekleştirerek Asya pazarına doğrudan satışa başladı'' denildi.

        Açıklamada, böylece Yeni Rakı'nın, Türk Patent Enstitüsü tarafından milli içki olarak ilan edilen rakıyı sadece yurt içinde değil tüm dünyada da başarıyla temsil ettiğini gösterdiği vurgulanarak, bunun yanı sıra Sanayi ve Ticaret ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının önderliğindeki etkinlikler çerçevesinde Çin'de gerçekleşen lansman ile Çinliler'e rakı içirme yolunda ilk adımın atıldığı belirtildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Mey İçki Üst Yöneticisi (CEO) Galip Yorgancıoğlu, yıllık 30 milyon dolar ve 4 milyon litre olan ihracat rakamını, Yeni Rakı'nın Çin'de oluşturacağı rakı kültürüyle yukarıya taşıyacaklarını bildirdi.

        Almanya'da içki satılan her 100 noktanın 67'sinde Hollanda'da ise 48'inde yer aldıklarını vurgulayan Yorgancıoğlu, Avrupa'da yakaladıkları bu başarıyı Asya'ya Çin ile yayacaklarını kaydetti.

        Yorgancıoğlu, hedeflerinin Çin'de oluşan 200 milyon kişilik üst gelir grubu olduğunu, Yeni Rakı'nın Asya pazarına da güçlü bir giriş yaptığını ifade etti.

        Yeni Rakı ile yurt dışında daha çok gece kulüplerini hedeflediklerini belirten Yorgancıoğlu, şöyle devam etti:

        ''Yaptığımız çalışmalar sonucunda Çin'de gece hayatında büyük potansiyel olduğunu tespit ettik ve Yeni Rakı'nın Asya'da genişleme stratejisi için ilk ayak olarak Çin'e yatırım yapmayı uygun gördük. Bu hedef doğrultusunda, Çinliler'in damak tadına uygun ve gece kulüplerinde en çok tüketilen kokteylleri araştırarak Yeni Rakı'yı mojito, karpuzlu ve şampanyalı kokteyller ile de sunduk.''

        Yorgancıoğlu, Yeni Rakı'nın Çin pazarında kadehte içimin yanı sıra kokteyller ve ''shot'' içimle genişleyeceğini, Mey İçki olarak 2010 yılı sonuna kadar Çin'de bir dizi büyük etkinlik yapacaklarını ve rakı ihracatını Çin pazarı ile büyüteceklerini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ