Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Quest.net'i durduramıyorlar! - Makro Ekonomi Haberleri

        Bakanlığın yurtdışı menşeli şirketin Türkiye'deki işlemlerinin Tüketici Kanunu'na aykırı olduğuna dair raporu da firmanın faaliyetlerini durduramadı. Zaman'ın haberine göre, şirket, ismini 'qnet promosyon' olarak değiştirerek Maltepe, Mecidiyeköy ve Bostancı'da yeni bir yapılanmaya girdi. Üyelerine İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) sicil kaydı yaptırdıklarına dair bilgi veren şirket liderleri, üye olmak isteyenlerden de nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisini talep ediyor. Bakanlık müfettişleri ise network marketing sitelerinin faaliyetlerinin kontrol altına alınması için mevzuat değişikliğinin önemine dikkat çekiyor. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; önümüzdeki günlerde bu şirketin ürünlerini Türkiye'ye getiren kişi ve kurumlara çok ciddi oranda ceza kesilecek. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun da (MASAK) quest.net ve benzeri birkaç firmanın yurtdışına para aktarmalarıyla ilgili kapsamlı bir rapor açıklayacağı ifade ediliyor.

        Zaman, 21 Şubat 2010 tarihli baskısında, quest.net sitesinin 'Titan' benzeri bir yapılanma olduğu yönündeki iddiaları gündeme getirmişti. Haberin ardından Sanayi ve Maliye bakanlıkları konuya el atarak geniş çaplı bir inceleme başlattı. Bunun sonucunda Hong Kong menşeli şirketin yasadışı yollarla yurtdışına para aktardığı tespit edilmişti. Devlet kurumlarının, şirketin faaliyetlerinin sonlandırılması kararına rağmen quest.net, ismini değiştirerek çalışmasına devam ediyor. qnet ismini alan şirket, satışlarını da önceki aylarda olduğu gibi internet sitesinden yapıyor. Firma, geçmiş dönemde Avrupa yakasında Şirinevler, Bağcılar, Yenibosna ve Esenler'de yoğunlaşırken, şimdilerde Anadolu yakasında Bostancı ve Maltepe'de büyümeyi hedefliyor.

        quest.net'in ismini değiştirerek faaliyetlerine devam etme kararı Sanayi Bakanlığı ve MASAK'ı da harekete geçirdi. Bakanlık müfettişleri, bu konuyla ilgili çalışmalarını derinleştirerek, bir siteden ziyade aynı tarz işlem yapan tüm firmalara son verme kararı aldı. Bu konu üzerinde çalıştıklarını belirten bakanlık yetkilisi, gerekli bir mevzuat değişikliğinin şart olduğunu kaydetti. Yetkili, bu değişiklik için de bakanlığa teklifte bulunacaklarını dile getirdi. quest.net gibi network marketing yapan birçok firmanın yurtdışına milyonlarca lira aktardığını kaydeden bakanlık yetkilisi, MASAK'ın da bu konuyla ilgili detaylı bir rapor hazırlayarak ilgili birimlere sunacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ