Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Müşteri çok taksi az - Makro Ekonomi Haberleri

        İSTANBUL Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından işletilen Deniz Taksi, 2008 Temmuz ayında hizmete girdiğinde “çok lüks, ilgi görmez” diye bazı çevreler tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Ancak aradan geçen zamanda eleştirilerin ne kadar yersiz olduğu ortaya çıktı. Etrafı denizle çevrili kentimizde, kara trafiğinde yaşanan sorunlar denizden ulaşımı ve deniz taksiye olan ilgiyi bir hayli artırdı.

        TAKSİYE ÇOK TALEP VAR

        Öyle ki, zamanında “pahalı” denilen deniz taksi bile yetersiz kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nden alınan verilere göre, 26 Temmuz 2008 yılından 30 Nisan 2010’a kadar Deniz Taksi’yi toplam68 bin kişi çağırdı. Ancak bu talebin sadece 17 bini karşılandı. Bu tarihler arasında ise 51 bin yolcu taşındı. Görüldüğü gibi ücreti yüksek olarak görülse de Deniz Taksi’ye talep çok. Şu andaMarmara sularında 10 taksi hizmet veriyor. İDO, bu sayının yetersiz olduğunu gördüğü için taksi sayısını 20’ye çıkarmak üzere çalışmalara başladı. Belirlenen iskelelerden yolcuları alan Deniz Taksi’yle ulaşımpahalı olarak görülse de karayolu ile ulaşımın büyük sorun olduğu kentimizde denizden kolay ve konforlu bir ulaşımın elbette bir bedeli var.

        GECE TARİFİ UYGULANMIYOR

        Toplu taşıma hizmeti veremeyen Deniz Taksi’yle Boğaz’ın bir ucundaki Büyükada’dan diğer ucundaki Rumeli Kavağı’na ulaşmanın süresi 92 dakika, ücreti ise 368 TL. En kısamesafelerden Bebek’ten; Kandilli, Küçüksu, Arnavutköy’e ulaşmak 4 dakika, ücreti ise 40 TL. Taksilerde ister 10 kişi ister bir kişi binsin toplamda bu ücreti ödüyor. 7 gün 24 saat hizmet veren Deniz Taksi’de gece tarifi uygulanmıyor.

        GÜVENLİK VE KONFOR ÖN PLANDA

        DENİZ Taksi’yle yolculuğun konforu da bambaşka. 10 yolcuya hizmet veren takside 1 kaptan ve bir gemici var. Taksilerde konfor ve güvenlik ön planda. Koltuklar ayarlanabilir, her koltukta ayrı emniyet kemeri sistemi var. Can yelekleri, yolcuların kolaylıkla ulaşabilecekleri koltuk altlarında. Kaptan ve yolcu kabini arasındaki sesli iletişimi sağlamak için bir dahili telefon bulunuyor. İç döşemeleri yapay deri olan takside, müzik sistemi, CD çalar, DVD oynatıcı ve LED monitör bulunuyor.

        GAZETE HABERTURK/ HT İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ