Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Rus Bakan'dan ekonomiyi kurtaracak formül! - Makro Ekonomi Haberleri

        Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin vatandaşlardan daha fazla alkol tüketmelerini ve sigara içmelerini istedi. Bakanın daha fazla vergi geliri için vatandaşların sağlığını tehlikeye atması tepkilere neden oldu.

        Interfax haber ajansına göre artan sosyal ihtiyaçların karşılanması için daha fazla vergi gelirlerine ihtiyaç olduğunu kaydeden Bakan, "Eğer bir paket sigara içerseniz, bunun anlamı sosyal problemlerin çözümüne daha fazla katkı sağlıyorsunuz demek. Demografik sorun, doğum artışları ve diğer sosyal problemler örnek verilebilir..." dedi.

        "İnsanlar anlamalı; daha fazla alkol almak, daha fazla sigara içmek devlete daha fazla yardım anlamına geliyor" ifadelerini kullanan Bakan Kudrin Rusya hükümetinin alkol ve sigarada vergi artırım planlarını ilginç bir şekilde gerekçelendirdi.

        Dünyada en çok alkol ve sigara tüketen ülkede erkeklerin yüzde 65'i sigara kullanıyor. Resmi rakamlara göre de Ruslar büyük çoğunluğu vodka olmak üzere yıllık ortalama 18 litre alkol tüketiyor.

        Alkol ve sigaraya bağlı hastalıklar nedeni ile Rusya'da her yıl 500 bin kişi yaşamını yitirirken, ortalama yaşam da Honduras ve Bangladeş gibi ülkelerden sonra geliyor. Çok düşük fiyatlara satılan sigara ve alkol tüketimi teşvik ediyor. ABD'de ortalama 8 dolara satılan sigara paketi, Rusya'da 1 dolara, filtresiz olanlar ise 30 cente kadar satılıyor.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ