Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Bizimki 77 cm değil ama tam zamanında kalkıyor' - Makro Ekonomi Haberleri

        TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 8 ay önce Türkiye’nin girişimcisi seçildiğini belirterek, başarısında tüm Pegasus ailesinin payının olduğunu söyledi. Sabancı, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, son ayağı Gaziantep’te düzenlenen “Türkiye Global KOBİ’ler Platformu” kapsamındaki “İş Ortağım Buluşmaları”nda girişimcilik üzerine bir konuşma yaptı. Sabancı, “Ben doğuştan girişimciyim, annemi babamı doğru seçtim” diyerek girişimcilik ödülünü nasıl aldığını açıkladı. “Nasıl zengin olunuyor?’’ diye kendisine sorular yöneltildiğini belirten Sabancı, “Bunun çok basit yöntemi var. Esasında ben doğuştan girişimciyim. Ben babamı da anamı da doğru seçmişim” diyerek esprili bir cevap verdi. Adana’da doğduğunu, aile şirketi kültüründe büyüdüğünü, Cumartesi günleri babasıyla veya amcalarıyla fabrikaya gitmekten gurur duyduğunu anlatan Sabancı, “Aile şirketinin bir sorunu var; aile fertleri işleri yönetirken ve büyütürken kendi kendilerine yeter zannediyorlar. Ben 2004’te biraz da bu sebepten dolayı Sabancı ailesinden ayrıldım” dedi. Sabancı, “Sabancı Ailesi’nden ayrılırken kaç milyar dolar ile ayrıldınız?” şeklindeki soru üzerine, “Mal varlığımın takriben yüzde 80’i hâlâ Sabancı Holding hisselerinde, bir kısmı halka açık. Bu değer takriben 600 milyon dolar” dedi.

        ‘BABAN SABANCI OLMASAYDI’

        Kendisine “Baban Sabancı olmasaydı bunları becerebilir miydin?” diye sorulduğunu belirten Sabancı, “Annesi babası kim olursa olsun herkese hayatta bir oyundaki gibi bir el, bir kağıt dağıtılıyor. Önemli olan eli iyi oynamak” dedi.

        ‘BİZİMKİ 77 CM DEĞİL AMA TAM ZAMANINDA KALKIYOR’

        Sabancı, bir havayolu şirketinin reklamlarında koltuk aralarının 77 cm olduğuna dikkat çekmesiyle ilgili olarak, “Bizimki 77 cm değil ama zamanında kalkıyor” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ