Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Alkollü içkiye ne kadar zam gelecek? - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alkollü içkilerdeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışının fiyatlara yansımasının yüzde 4 ile yüzde 12,5 arasında olacağını bildirdi.

        Şimşek, ''Yeni yıla zamlarla girmeyeceğiz'' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması ve alkollü içkilerdeki ÖTV artışının sorulması üzerine, ''Yeni yıla girmeden düzenlemeyi erken yapmayı planladığımız için bunu söylemiştim. Aynı şekilde sadece ve sadece bir kalemde maktu vergilerle ilgili bir ayarlamaya gidileceğini ifade etmiştim. Onun dışında herhangi bir üründe maktu veya başka türlü bir vergi ayarlaması söz konusu değil'' dedi.

        Bakan Şimşek şunları da söyledi: "Biz, 2011 yılı için çok rahat bir bütçe yaptık. Tedbir ihtiyacımız yok. Son birkaç yıldır nispeten en rahat yaptığımız bütçelerden bir tanesi. Türkiye ekonomisi, dünya ile ayrışıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanlığı olarak yaptığımız etkin çalışmalar, aldığımız tedbirler iyi sonuç vermeye başladı. Birkaç konuda tedbire ihtiyacımız vardı. O adımları da attık. Sigara olsun, trafik cezaları, alkollü içkiler olsun, bize hiç gelir gelmese de, önemli olan insanlarımız sağlıklı yaşasın.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ