Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Van Way ticket! - Makro Ekonomi Haberleri

        Vanlı işadamı Aslan Bayram tarafından kurulan Van Way havayolu şirketi, 15 Ocak'ta seferlerine başlayacak.

        Bayram, bir otelin salonunda düzenlediği basın toplantısında, kentteki ilk otelin 1969 yılında babası tarafından kurulduğunu, bu nedenle çalışmalarını turizm alanında sürdürdüklerini belirtti.

        1989 yılında da otobüs firmasıyla turizmde yeni bir alana kaydıklarını ifade eden Bayram, Van'dan başlayarak ülke çapında yaklaşık bin kişiyi istihdam ettiklerini bildirdi.

        Şimdi ise Van için yeni bir girişimin tohumunu attıklarını ve 'Van Way Airlines' şirketini kurduklarını anlatan Bayram, şöyle konuştu:

        ''Van Way bir havayolu firması olup ilimize, bölgemize ve hatta ülkemize çok daha fazla katkı sunacağını düşündüğüm bir projedir. Projeye karar verme ve planlama sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadım. Olumlu destek alınca son derece riskli olan bu projeye adım atma kararı aldım. Çözüm ortağımız olan Borajet ve Anadolujet ailesinin büyük destekleri ve bize olan inançları da karar vermemizde yardımcı olmuştur.''

        15 Ocakta Gaziantep, Trabzon ve Ankara seferlerine başlayacaklarını bildiren Bayram, ''Daha sonra İran'ın Urumiye, Tebriz, Tahran ile Irak'ın Süleymaniye, Erbil ve Ermenistan'ın Erivan kentlerine uçmayı düşünüyoruz. sonraki hedefimiz ise tüm Orta Doğu ve Asya'ya açılmaktır'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ