Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 600 liraya sevgiliye özel beste - Makro Ekonomi Haberleri

        Sektör haline gelen 14 Şubat Sevgililer Günü’nde “iki gönül bir olunca samanlık seyran olur’’ demeyenleri çılgınlığa varan sürprizler bekliyor. Bunlar arasında sevgilinin başına gül döktürmek, adına şarap ve beste yaptırmak da var. 14 Şubat’ta sevgilisini evinden bir limuzin ile almak isteyenler saatine göre ortalama KDV hariç 600 lira ile bin 200 lira arasında kira bedeli ödeyecek.

        Gökyüzünden gül döktürmek isteyenler ortalama 800 Euro’yu, üzerinde sevilen kişinin adı ve fotoğrafı bulunan bir şişe şarap yaptırmak isteyenler 150 lirayı, özel beste isteyenler de 600 lirayı gözden çıkaracak.

        30 BİN DOLARA TEK TAŞ

        Şehrin kalabalık caddelerinde bulunan bilboard’lardan aşk ilanı yapmak isteyenler için ise bir adet bilboard’ın bir haftalık kirası 750 lira ile bin lira arasında değişiyor. İddialı hediyeler arasında yer alan tek taş pırlanta bir yüzüğün fiyatı ise taşın karat cinsinden değerine göre bin ile 30 bin dolar arasında değişiyor. Sevgililer Günü’ne özel değişik hediyelerden biri de kişiye özel yazılmış üzerinde sevgilinin ismi ile fotoğrafı bulunan ve o kişiyi anlatan özel bir kitap.

        Bu özel kitabın sayfa sayısını, kapağını ve içeriğini tamamen kişiye özel yapmanın maliyeti ise 39 lira ile 50 lira arasında değişiyor. Kişiye özel yaptırılabilecek hediyelerden büyüklüğüne göre fiyatı değişen yapbozlar (puzzle) 45 lira ile 150 lira arasında, üzerinde isim yazılı olan kişiye özel dikilmiş gömlekler ise 150 lira ile 200 lira arasında ücrete mal oluyor.

        SAHTE KARGOYA DİKKAT EDİN

        Sevgililer Günü öncesi kendilerini PTT görevlisi tanıtarak getirdikleri sözde kargolar karşılığında vatandaşlardan gönderi ücreti alan dolandırıcılara karşı uyarı yapıldı. Bartın İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, PTT kurumuyla hiçbir ilişkisi olmayan şahısların içi tahta dolu kutuyu paketleyerek vatandaşlara kargo gelmiş gibi teslim ettiklerini, karşılığında da 40-50 lira gibi ücretler aldığının belirlendiğini anlatarak dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

        ÇİÇEK TALEBİ 3’E KATLANDI

        Kesme çiçek üretiminde söz sahibi kentlerden Yalova’da, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşması nedeniyle çiçek satışlarının yaklaşık 3’e katlandığı bildirildi. Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yalova Şubesi Müdürü Fevzi Alton, ‘’Normal günlerde 80–90 koli satış yapılırken Sevgililer Günü haftasında koli satışları günlük 150-250 koli civarına ulaştı. Bu hafta kooperatifimiz Türkiye genelinde 20 bin koli çiçeğin yanı sıra 2 milyon gül satışı yapacak. Yalova’da bin koli çiçeğin yanı sıra 120-130 bin gülün satışının yapılması bekleniyor” dedi.

        HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ