Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Rekor başvuru! - Makro Ekonomi Haberleri

        Batman Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasınca ''Genç İstihdamı Geliştirme Projesi'' kapsamında düzenlenen ve 120 kişinin alınacağı belirtilen kursa bin 200 gencin başvuru yaptığı bildirildi.

        Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından AB desteğiyle açılacak olan ve 120 gencin yararlanmasının öngörüldüğü ''Genç İstihdamı Gerçekleştirme Projesi'' kapsamında düzenlenen kursa yoğun ilgi gösterildi.

        Bilgisayarlı muhasebe eğitimi verilecek ve 6 ay sürecek kursu alabilmek için bin 200 kişi müracaat etti. Kurs süresince kursiyerlerin sağlık sigortasının oda tarafından yatırılacağı, bu sürede her kursiyere günlük 8 avro harçlık verileceği duyumu üzerine gençler oda başkanlığına akın etti.

        Hizmet binası önünde toplanan gençler, ilk eleme formu alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Elemeyi geçecek aday adayları, 4 gün içinde noter huzurunda çekilecek kurayla kursa katılacak. Kurayı kazanan 120 aday 1 Martta başlayacak kursa katılmaya hak kazanacak.

        Oda Başkanı Şah Ayaz, yaptığı açıklamada, 120 kişilik kurs için bin 200 kişinin başvuru yapmasına şaşırdıklarını belirterek, ''AB Merkezi ihale ve finans birimi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz 'Genç İstihdamı Gerçekleştirme Projesi'' kapsamında 120 kursiyer genci alarak istihdam alanı sağlamayı hedefliyoruz. Ancak projemizin öğrenci müracaat kısmında 120 kişilik kursa bin 200 müracaat olması gerçekten şaşkınlık verici. Bu kadar öğrencinin burada istihdam edilmek istemeleri bizi üzmüştür. Keşke bin 200 öğrencimizin hepsine kurs ve iş imkanı sağlayabilseydik. Bu da gösteriyor ki bölgemizde çok fazla istihdama ve çok fazla iş yerine ihtiyaç vardır'' diye konuştu.

        Başvuru yapan gençler ise iş edinmek için kursa katılmak istediklerini söyledi.

        aa

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ