Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bil soruyu doldur depoyu! - Makro Ekonomi Haberleri

        Tüketiciler Birliği, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinin 5 lira olacağı tarihi bilen tüketicinin aracının deposunu dolduracak.

        Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaptığı açıklamada, birlik olarak ''BEŞ'i bilmek sizden, depoyu fullemek bizden'' sloganıyla ''Benzin Fiyatını Tahmin Yarışması'' düzenlediklerini belirtti.

        Akaryakıt fiyatlarına yurt dışında yaşanan gelişmeler nedeniyle geçen yılın kasım ayından bu yana ardı ardına artışlara gidildiğini ifade eden Kaya, 95 oktan kurşunsuz benzinde bugüne kadar olan artışın 29 kuruşa ulaştığını bildirdi.

        Avrupa soğukları bahanesiyle başlayan zamların, Libya'daki ayaklanma ile devam ettiğini ve adeta kontrolden çıktığını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

        ''Bu gidişle benzinin litresinin 5 liraya ulaşması fazla zaman almayacak. Bu artışları protesto etmek amacıyla yarışma düzenledik. Benzinin litresinin 5 lira olacağı tarihi ilk bilen tüketicinin aracının deposunu dolduracağız. Tüketiciler, facebook sosyal paylaşım sitesinde 'BEŞ'i bilmek sizden, depoyu fullemek bizden' sayfasına girerek tahminlerini yapabilecekler. Bu yarışmadaki amaç tüketicinin tepkisini yoğunlaştırmak.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ