Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bu şirkette jonglör ve şarkıcıya iş var - Makro Ekonomi Haberleri

        Hal böyle olunca şirket, gençlerin ihtiyaçlarını düşünerek birtakım kararlar almış. GittiGidiyor personeli en az işi kadar hobisine de zaman ayırabiliyor. Nasıl mı? Mesela GittiGidiyor.com’da editör olan tiyatro oyuncusu haftada iki gün işe gelmiyor, rahat rahat sahneye çıkıyor

        Pijama Grubu’nun solisti Kaan Emeç, Stereotype adlı müzik grubunun solisti Beril Koçoğlu, Recover adlı müzik grubunun gitaristi Özgür Hangişi, fotoğrafçı Uktem Güney, tiyatro oyuncusu Başak Keser, jonglör Aysel Yıldız, GittiGidiyor.com’un 200 çalışanından bazıları. Onlar işyerinde de mutlu. Gündüz çalışıp gece konser veriyor, sahneye çıkıyor, albüm çıkartıyor. Şirketin insan kaynakları politikası da onlara bu konuda destek veriyor. GittiGidiyor’un insan kaynakları müdürü Eda Aydın, “Çalışanlarımızın hobilerine zaman ayırması için mesai saatlerinde ve günlerinde değişiklik yapabiliyoruz” diye özetliyor bu durumu. Gittigidiyor.com’un mutlu çalışanlarıyla konuştuk.

        Yaş ortalaması 29

        2001 yılında GittiGidiyor.com’u kuran Serkan Borançılı 1971, Burak Divanlıoğlu 1972, Tolga Kabataş ise 1973 doğumlu.

        Şirketin 6 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı var.

        Kullanıcıların yüzde 50’si üç büyük ilden, yüzde 70’i erkek, yüzde 30’u kadın. Yüzde 77’si 35 yaş altında. Siteyi ayda 8.5 milyon tekil kişi ziyaret ediyor. Aylık satış işlemi 300 bine yakın. Şirkette çalışanların yaş ortalaması 29.

        GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Albüm için 4 ay izin

        Hem GittiGidiyor.com’da çalışıyorum hem de Pijama adlı müzik grubunun solistiyim. 2008’den bu yana sektördeyim. Aslında hafta içi her gün 09.0018.00 arasında mesai yapıyorum ama grubumuzun “Takma Kafanı” isimli albümü çıkartma aşamasında şirket bana 4 ay izin verdi. Albüm çıktıktan sonra yeniden çalışmaya başladım. Bazen cuma akşamı yola çıkıp birkaç kentte konser verip işe pazartesi dönüyorum. Bunlar beni yormuyor çünkü burada çalışırken de sahnede şarkı söylemekten de çok mutlu oluyorum.

        UKTEM GÜNEY (24) Asistan

        İkinci işim fotoğraf

        1.5 yıldır mali ve idari işler departmanında yönetim asistanı olarak çalışıyorum. İkinci işim de doğum, düğün, moda ve konsept fotoğrafları çekmek. Ayrıca bir internet sitesi üzerinden fotoğraf dersleri de veriyorum. Burada başlamadan önce başka yerlerde de çalıştım ama fotoğrafçılık yaptığımdan söz etmeye çekiniyordum çünkü fotoğrafa işimden çaldığım zamanı ayırdığım düşünülüyordu. Performansım konusunda endişe yaratıyordu. Burada işe başlarken, fotoğraf çektiğimi, bu işi de yapmak istediğimi anlattım. Hatta özgeçmiş bilgilerime fotoğrafçılığı ekledim. Gayet olumlu karşılandı. Bir yandan çalışıp bir yandan çekimlere gidebiliyorum. Mesai saatleri içinde çekimim olursa, bu durumu hafta sonu çalışarak telafi ediyorum. Şirket içi fotoğraf çekimlerini de ben yapıyorum. İşe gelirken kendimi mutlu hissediyor.

        ÖZGÜR HANGİŞİ (31)İş Analizi Müdürü

        Gitarist müdür

        Burada iş analizi müdürü olarak çalışıyorum, Recover adlı müzik grubunda da gitar çalıyorum. Salı günleri Kadıköy Buddha Bar’da sahne alıyoruz. Ayrıca GittiGidiyor.com çalışanlarının kurduğu Eband adlı grupla şirket organizasyonlarında da sahneye çıkıyorum. Bazen hiç ara vermeden çalıştığım ve sahneye çıktığım zamanlar oluyor. Ancak huzurluyum. İşyerinden arkadaşlarımız bazen farklı mekânlarda sahne alanları seyretmek için bir gecede birden fazla yere gitmek zorunda kalıyor. Hatta şirket yöneticileri de bizi dinlemeye geliyor. Bu da çok olumlu bir yaklaşım.

        MURAT DOKUMACI (25) Otomasyon

        6 dil biliyor

        İşitme engelliyim. Call center’a gelen şikâyetleri yazılı olarak yanıtlıyorum. Bir yandan da iş arkadaşlarıma işaret dilini öğretiyorum. Tam 6 farklı işaret dili biliyorum.

        AYSEL YILDIZ (41) Kat Görevlisi

        Jonglörüm

        1.5 yıldır kat görevlisi olarak çalışıyorum. Ailece kurduğumuz Byjong Jonglörlük Eğitim Ekibi’nde de eğitmenlik yapıyorum. Vertigo hastasıydım bunu jonglörlük yaparak yendim. Bu sayede özgüvenim arttı. İşyerinde bana böyle bir özgürlük tanındığı için artık hayata da daha pozitif bakıyorum.

        BERİL KOÇOĞLU (28) Editör

        Uzun zamandır sahneye çıkıyorum

        Kreatif departmanda editörüm. Aynı zamanda Stereotype adlı müzik grubunun solistiyim. İki haftada bir cumartesi akşamları Taksim Line’da sahne alıyoruz. Uzun zamandır şarkı söylüyorum. Grup elemanlarının hepsi çocukluk arkadaşım. Şarkı söylemeye amatör olarak başlamıştık. İşyerinden arkadaşlarım bazen bizi dinlemeye geliyor. Burası müziğe de zaman ayırabileceğim bir kurum olduğu için çalışmayı tercih ettim. Üstelik aynı zevkleri paylaşan insanlarla bir arada çalışmak da süper bir şey.

        BAŞAK KESER (31) Editör

        Hem oyuncu hem editör

        Kıdemli editör olarak çalışıyorum, bir yandan da Kadıköy Sanat Tiyatrosu’nda oyuncuyum. Burada çalışmaya başlamadan önce gazetecilik yapıyordum. Gazetecilik beni yormuştu. GittiGidiyor’a editör arandığını duyunca hemen başvurdum. Tiyatro gönlümde yatan aslandı. Çünkü lise yıllarında tiyatro yapıp sonra bırakmıştım. 2005 yılında Stüdyo Oyuncuları’na katıldım. Orada 3 yıl tiyatro eğitimi aldım. Zaten o günden sonra da tiyatroya ağırlık verdim. Bu yüzden artık yarı zamanlı çalışıyorum. Böylece ne tiyatrodan ne de işimden vazgeçmiş oluyorum.

        FÜSUN SAKA- GAZETE HABERTURK- HT PAZAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ