Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Arap zirvesi! - Makro Ekonomi Haberleri

        Suudi Arabistan'dan bir mil yükseklikte gökdelen Suudi Arabistan halen dünyanın en yüksek binası olan 828 metrelik Burj Dubai’yi solladığı gibi tam iki katına ulaşacak bir gökdelen yapacak Daily Mail’in haberine göre Suudi Kraliyet ailesi tam 1 mil yani 1.609 metre (1.6 km) yükseklikte olacak binanın projesini dün resmen açıkladı.

        Dubai ile Kuveyt'te inşa edilen en yakın rakiplerinin iki katı yükseklikte olacağı belirtilen yeni gökdelen, Suudi Arabistan’ın liman kenti Cidde'nin yakınında inşa edilecek.

        “Kingdom Tower" (Kraliyet Kulesi) adını alacak olan gökdelende oteller, bürolar, lüks daireler ve dev bir alışveriş merkezi bulunacak. Gökdelenin zemininden en üst katına asansörle çıkmak tam 12 dakika alacak.

        Daha önce kendisine özel bir Airbus A380 uçağı alarak gündeme gelen kraliyet ailesi üyesi Suudi milyarder Prense Velid bin Tallal tarafından yaptırılacak olan gökdelen 12 milyar sterline (yaklaşık 20 milyar dolara) mal olacak. "Kraliyet Kulesi" daha önce Burj Dubai’yi de yapan Emaar mühendislik şirketi tarafından inşa edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ