Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İstanbul'a iki yeni şehir! - Makro Ekonomi Haberleri

        Başbakan Erdoğan, Ak Parti seçim beyannamesini açıkladı. Erdoğan'ın seçim beyannamesi açıklamalarında çok merak edilen "Çılgın proje"yi de anlatacağı ileri sürülmüştü. Erdoğan, açıklamalarında İstanbul'a 2 yeni şehir kurulacağını söyledi. Bu, "Çılgın proje" açıklandı olarak yorumlandı.

        Başbakan'ın önerisini uzmanlar değerlendirdi. Siz de görüşünüzü bildirin...

        Ancak Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde seçim beyannemesini açıklamasının ardından toplantı salonundan ayrılırken, bir gazetecinin, ''Sözünü ettiğiniz çılgın proje İstanbul'da kurulacak iki şehir mi?'' sorusu üzerine, ''Onu karıştırmayın. Onu 27 Nisan'da açıklayacağım'' dedi.

        İşte o açıklamalar:

        "Kent içi ulaşım... 100 binin üzerindeki kentlerde ulaşım ana planları tamamlanacak. 8.5 yılda 480 bin konut. Önümüzde 12 yıl var. Bunun üzerine 500 bin daha ekleyeceğiz.

        Yeni bir müjde de veriyorum: Bu proje çok daha önemli yeni evli ya da evleneek yoksul çiftler için, yuva teşvik fonu başlatıyoruz. Bu programa müracaat eden çiftler için içinde kısmi bir donanım yapıyoruz. 25 yıla varan vadelerle peşinatsız ucuz konut sahibi yapacağız.

        İSTANBUL'A 2 YENİ ŞEHİR

        Ustalık döneminin mesuliyeti biraz daha fazla.. Onun gereğini yapıyoruz.

        Yerel yönetimler idari yönden yeniden yapılandırılacak. 2023'te İstanbul'un nüfusu - şu anda 15'in zaten üzerinde- 17'ye doğru yürüyecektir. İstanbul'da iki yeni şehir kuracağız. Biri Avrupa'da, biri Anadolu'da... Yapacağımız sunumlarda mimari çalışmalarımızı, animasyonları göreceksiniz. Ey muhalefet sakın siz de projelerinizi açıklarken bunu kapmaya kalkmayın. Patenti bize ait. Bütün sermayeyi bugün tüketmeyelim diyoruz. Onları inşallah o açıklamalarda sizlere göstereceğiz"

        TÜRKİYE HAZIR, HEDEF 2023.. TIKLAYIN

        YERALTINDA DÜNYA

        İstanbul'da 3. uluslararası havalimanını göreceğiz... Aynı şekilde limanları ile yatırıma yönelik adımlarla müzelerle bu adımları göreceksiniz... 3. Boğaz Köprüsü tamamlanacak... İki tüp geçit ile yer altında dünya kuracağız... Raylı sistemin yanında lastikli sistemi de takdim edeceğiz... Raylı sistem ağını iki katına çıkaracağız... Yeni kongre salonları yapılacak.. Galataport ve Haydarpaşaport hayata geçecektir..."

        SAĞLIKTA NELER YAPILACAK? TIKLAYIN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ