Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılar öğle ve hafta sonu tatilini geri istedi - Makro Ekonomi Haberleri

        Bankacılık sektöründe artan rekabet ile birlikte büyüyen hedefler ve artan mesailere bankacılardan ilanlı tepki geldi. 38 bin sektör çalışınının üye olduğu Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) bir ilke imza atarak sektördeki çalışma koşullarını bir ilanla protesto etti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Türkiye Bankalar Birliği'ni acilen göreve çağırdı. “Ulaşılmaz hedefler, dayanılmaz satış baskıları, bitmek bilmeyen ve karşılığı alınmayan fazla çalışmalar, öğle ve hafta sonu tatilini ihlal eden keyfi uygulamalar!

        Nereye kadar” yazılı ilanla gazetelerde çalışma koşullarını protesto eden BASİSEN Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, HT Ekonomi’ye yaptığı açıklamada, “Sektörde hedef baskısı ile 18.00 olan çalışma saati 22.00'lere kadar çıktı. İnsanların hafta sonu tatilleri elinden alınıyor ve üstelik mesai ücreti ödenmiyor. Ağır çalışma koşulları yüzünden bankacıların psikolojileri bozuldu” diye konuştu.

        GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

        Sektörde sendikalı olan bankalar dışında kalan bankaların çalışanlarına ağır koşullar dayattığını ve örgütsüz çalışanın da buna karşı koyamadığını kaydeden Tiryakioğlu, “Sendikalı banka bunu yapmıyor, sendikasız yapıyor. Çünkü sendikalı bankası fazla mesai ödüyor, diğeri ödemiyor. Böyle olunca da sektörde haksız rekabet de oluyor” dedi. Avrupa'da sendikalı çalışana izin veren birçok bankanın aynı izni Türkiye'de vermediğini belirten Tiryakioğlu, “Yakında üyelerimizle birlikte bir bankanın genel müdürlüğü önünde basın açıklaması ile bu durumu protesto edeceğiz” diye konuştu.

        SEFER YÜKSEL- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ