Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para F1 seneye yok - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye’de Formula 1 Grand Prix’i bu yıl son kez düzenlenecek. Formula 1 yarışlarının düzenlendiği İstanbul Park’ın kullanım hakkını elinde bulunduran Formula İstanbul Yatırım A.Ş (FİYAŞ) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurumu Başkanı Murat Yalçıntaş, “Seneye İstanbul’da Formula 1 yarışı yapılmayacak gibi görünüyor” dedi.

        Twitter’da bir hesap açan ve ilk twit’lerini Formula 1 üzerine yazan Yalçıntaş, dünkü FİYAŞ Yönetim Kurulu toplantısından detaylar paylaştı. Formula 1’in düzenleyicisi Bernie Ecclestone’un şirketine yarışların Türkiye’de düzenlenmesine karşılık, Türk Tanıtma Fonu’ndan ödenen 13 milyon doları hatırlatan Yalçıntaş, Ecclestone’un parayı bu yıldan itibaren 26 milyon dolara çıkarmak istediğini belirtti.

        ‘RAKAM YÜKSEK’

        Yalçıntaş, Türk Tanıtma Fonu’nun bağlı olduğu Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın rakamı yüksek bulduğu mesajı verdi. Yarışların bu yüzden yapılamayacağını açıkladı.

        Maliyeti 290 milyon $

        2002’de dönemin İTO Başkanı Mehmet Yıldırım tarafından çalışmaları başlatılan yarışların yapıldığı İstanbul Park’ın maliyetinin 25 milyon dolar olacağı söyleniyordu. Tamamlandığında ise maliyet 290 milyon dolar oldu. İTO projesi olarak başlayan pistin yapım işine TOBB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi de ortak oldu. 2005’ten itibaren İstanbul Park’ın işletmesini FİYAŞ üstlendi. Ecclestone’un şirketine yıllık 3 milyon dolara kiralandı.

        GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ