Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Eş- dost ile eleman aramak tarihe karışıyor! - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye’de özel şirketler çalışanlarının birkaç işi birden yürütmesini istiyor. Secretcv.com’un 1 Nisan-9 Mayıs arasında 44 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği İş Tanımı araştırmasına göre Türkiye’de, çalışanların yarısından fazlası görevi dışındaki işleri de yapıyor. Araştırmada Secretcv üyelerine “Şu andaki pozisyonunuzda iş tanımınızı biliyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 53’ü işleri olmayan birçok görevi de üstlenmek zorunda olduklarını, yüzde 10’u ise iş tanımlarının zaman içinde çok değiştiğini ve artık bilmediklerini söyledi. Araştırmaya katılanların sadece yüzde16’sı iş tanımlarının dışına çıkmadıklarını, yüzde 19’u iş tanımlarının yapılmadığını ve yüzde 2’si ise iş tanımlarını hatırlamadıklarını belirtti.

        EŞ DOST ARACILIĞIYLA ELEMAN ARAMAK TARİHE KARIŞIYOR

        Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) tanıdık yönteminden vazgeçip, internetten eleman aramaya başladı. İnsan kaynakları platformu Kariyer.net’in her ay yayınladığı İstihdam Endeksi verilerine göre, son iki yılda internetten personel arayan KOBİ’lerin sayısı yüzde 40 oranında arttı. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, personel arama süreçlerini internete taşıyan KOBİ’lerin kurumsallaşma sürecinde önemli bir adım attığını belirtti. Kariyer.net üyesi 17 bin KOBİ’nin her birinin yılda ortalama 11 iş ilanı yayınlayarak yılda yaklaşık 30 kişiye istihdam yarattığını belirten Azoz, bu rakamın holdinglerde yılda 181 iş ilanıyla 543 istihdam olarak gerçekleştiğini söyledi.

        EN ÇOK SATIŞ ELEMANI ARANIYOR

        Kariyer.net verilerine göre KOBİ’ler en çok satış elemanı arıyor. Onu muhasebe uzmanı, sekreter ve yönetici asistanı pozisyonları takip ediyor.

        GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ