Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Garanti'den bono ihracı! - Makro Ekonomi Haberleri

        Bankadan yapılan açıklamaya göre, referans alınan Hazine bonosu bileşik faizinin üzerine 50 baz puan getiri sağlayan Garanti Bankası bonosunun satışları, halka arz yoluyla 23–25 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak.

        Vade başlangıç tarihi 26 Mayıs 2011, bitiş tarihi 21 Kasım 2011 olan bononun yıllık basit faiz oranı yüzde 8,54194, yıllık bileşik faiz oranı ise yüzde 8,72795 olarak belirlendi. Bononun toplam ihraç tutarı, yurtiçi bireysel yatırımcılar için 225 milyon lira nominal, kurumsal yatırımcılar için 525 milyon lira nominal olmak üzere, toplam 750 milyon lira nominal olacak.

        İMKB'de kotasyona alınacak banka bonosunun alım-satımı, halka arz süresi sona erdikten sonra ikincil piyasadan da yapılabilecek. Bonoyu satın alan yatırımcılar vade sonuna kadar beklerse, ıskontolu Hazine bonolarındaki gibi, bononun üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek veya bonosunu ara dönemde o andaki piyasa fiyatı üzerinden satabilecek.

        Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, faizlerin gerilemesiyle birlikte, yatırımcıların farklı ürün arayışının devam ettiğini belirterek, banka olarak, bu dönemde yatırımcılara yüksek getiri imkanı sağlayan araçlar tasarladıklarını kaydetti.

        Yatırımcıların, Garanti Bankası Bonosu ile bir yandan yüksek faiz getirisi elde ederken, diğer yandan Garanti güvencesiyle işlem yapmış olacaklarını belirten Erün, yatırımcılar için avantajlı ve farklı risk tercihlerine yönelik yeni yatırım araçları tasarlamaya devam edeceklerini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ