Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Petrolde sıkıntı uyarısı! - Makro Ekonomi Haberleri

        Kurumun, Viyana'daki merkezinde basına bugün açıklanan aylık raporda dünya petrol piyasasının günde 84,14 milyon varil ham petrol ihtiyacı olduğu belirtilerek, OPEC üyesi 12 ülkenin günde sadece 24,85 milyon varil ham petrol ürettiği bildirildi.

        OPEC petrol Bakanları 8 Haziran'da Viyana'da yaptıkları toplantıda günlük ham petrol üretiminin artırılması konusunda anlaşmaya varamadıkları için 3 ay sonra yeniden bir araya gelme kararı almışlardı.

        Kartelin en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan'ın başını çektiği Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ile diğer bazı Arap ülkeleri günlük üretimi 2 milyon varil artırmak istemelerine karşın teşkilatın dönem başkanı İran ise Venezuela, Ekvator, Irak ve Angola'yı da yanına alarak 25 milyon varillik mevcut günlük üretim miktarının muhafaza edilmesinde ısrar etmişlerdi.

        OPEC'in aylık piyasa araştırmasına işaret eden ekonomik gözlemciler Petrol Bakanlarının 3 ay sonra yapacakları toplantıda günlük ham petrol üretimini piyasanın ihtiyacına göre 28 veya 29 milyon varile çıkarabilecekleri tahmininde bulunuyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ