Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dünyanın en küçük işitme cihazına büyük ilgi! - Makro Ekonomi Haberleri

        Ear Teknik'in ürettiği ve piyasaya sunduğu dünyanın en küçük işitme cihazı Earnet Nano'ya yoğun talep var.

        1 Temmuz’da piyasa çıkan ve 5 kuruştan bile küçük (yarım gram ağırlığında) olan NANO2 daha piyasaya çıkmadan haziran ayından itibaren dünyanın 5 kıtasından siparişler gelmeye başladı. Amerika’dan Rusya’ya Mısar’dan Almanya’ya kadar). Firma yurtiçinden gelen talepleri karşılamanın yanı sıra NANO 2’yi ihraç etmeye başladı.

        Kulağın içerisine yerleştirilen cihaz, dışarıdan farkedilmiyor. Bu özelliği ile, işitme kaybı olan ancak bilinmesini istemeyen kişilerden de büyük talep gelmeye başladı.

        ÇINLAMAYA DA ÇARE

        NANO2, çip şeklinde ve kulağın içine (KANAL İÇİ) konuluyor. Dışarıdan görünmeyen cihazın kalıbı standart. Herkes rahatlıkla kullanabiliyor. Yani önceki cihazlar gibi kullanıcı kişinin kulağının kalıbının alınması gerekmiyor. Kullanımı çok pratik olan Earnet NANO2 de işitme cihazı olmasının yanı sıra çınlamayı da kontrol altında tutuyor.

        Bu arada, bazı meslek mensupları içerisinde (özellikle iş dünyası, sanatçılar, sporcular gibi) işitme sorunu yaşadıkları halde işitme cihazı kullanmaktan kaçınanların sayısı az değil. Kulağın dışında bir cihazın görünmesi tercih edilmiyor.

        ESTETİK KAYGISI OLANLAR DA RAHATLIKLA KULLANACAK

        EAR TEKNİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, Earnet NANO2’nin estetiğe önem verenler için somut çözüm sunduğunu belirterek, “İşitme kaybı olan ancak estetik ve görsel kaygılar nedeniyle işitme cihazı kullanmak istemeyen insanlar var. Özellikle toplum önünde olanlar, genç insanlar, kulak arkasına takılan işitme cihazını kullanmayı ihmal ediyor. Yeni cihaz ile estetik desteği sağladık. Artık işitme cihazını rahatlıkla kullanabilirler. Ayrıca normal cihazlardaki dışarıdaki ses, gürültü gibi sıkıntılarda Earnet NANO2’ de yok. Ses kalitesi çok yüksek. Sesin doğal gelişini sağladık. Ayrıca, yeni cihaz, ortama göre kendini adapte ediyor, analiz ediyor. Yani ortamdaki sesi algılıyor ve ona göre 4 programdan birini şekillendiriyor.” Mehmet Emin Ağaç; işitme problemi olan insanların artık işitme cihazını rahatlığı ve doğallığından dolayı severek kullanacaklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ