Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İzmir-Manisa arası 10 dakika olacak - Makro Ekonomi Haberleri

        Mehmet İNMEZ / İZMİR (AHT)

        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hükümetin 35 projesi arasında yer alan ve İzmir-Manisa arasını 10 dakikaya indirecek olan 2.8 kilometrelik Sabuncubeli Tüneli'nin temelini attı. Yıldırım, tünelin bitirilmesiyle Manisa ve İzmir'in kucaklaşacağını söyledi.

        Sabuncubeli'nde yapılan törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa Valisi İbrahim Daşöz, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ile milletvekilleri katıldı. 2 kilometrelik Sabuncubeli'nin özellikle kış aylarında kazalara yol açtığını belirten Yıldırım, "İster Manisa'ya, ister İzmir'e gidin; 10 dakika" dedi.

        'HAYALDİ, GERÇEK OLDU'

        Türkiye'nin yollarını bölüp insanları birleştirdiklerini, bölünmüş yolların hayat kurtardığını vurgulayan Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimiz bize güvendi, inandı. Sizlerin duası ve desteğiyle 'Olamaz, yapılamaz' denilen birçok hizmeti gerçekleştirdik. Hayaldi, gerçek oldu. Yollar böyle kaymak gibi asfalt oldu diye şeytana uymayın, gaz pedalına yüklenmeyin. Bu bölünmüş yollar hayat kurtarıyor dedim ya; bunun kanıtını söyleyelim. Türkiye'de karayoluyla seyahatlerde 2 kattan fazla artış oldu. Trafiğe çıkan her araç, her insan kaza riskiyle karşı karşıyadır. 2 kat artışa rağmen kazaların sayısı da arttı ama yol kusurundan kaynaklanan kaza neredeyse yok; binde 2-3. Sürücü kusurundan kaynaklanan kaza oranı hala yüksek. Ama genel anlamda kazalarda yaşamını yitiren vatandaş sayısına baktığımızda yüzde 65 civarında bir azalma var. Bu çok önemli bir oran. Bırakın yüzde 65'i, eğer bir vatandaşımızın hayatını kaybetmemesine bu bölünmüş yollar vesile olduysa bu bize yeter; başka bir şeye hacet yok. Çünkü insan hayatından başka değerli bir şey yok. Bir insanı yaşatmak, cihanı yaşatmak demektir."

        Bakan Yıldırım, daha birkaç yıl öncesine kadar İzmir-Manisa arasındaki yolun tek gidiş, tek gelişli düşük standartta bir yol olduğunu, şu anda ise iki il arasında otoyol kalitesinde bir yol bulunduğunu belirtti.

        'USTANIN ÇIRAKLARIYIZ'

        Tünelin 11 yıl, 11 ay ve 11 gün sonra Koçoğlu AŞ ve Makimsan AŞ ortaklığı ile bitirileceğini aktaran Bakan Yıldırım, hizmetlerin yapılmasında en büyük etkenin 'bu ülkeye sevdalı olmak' olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Her şeyden önce başımızda bu ülke sevdalısı, dışarıda ve içeride gururumuz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Onun vizyonu ve onun iradesiyle bu işlerin hepsinin üstesinden geliyoruz. Usta o, bizler de onun çıraklarıyız. Onun yanında hizmetimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu millete, bu ülkeye hizmet etmek ibadettir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ