Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kıvanç’ınkinden isteyenler sıraya girdi GALERİ - Makro Ekonomi Haberleri

        Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı reklam filmleriyle marka bilinirliği ve satış açısından olumlu geri dönüşler alan Mavi, 2011 Sonbahar-Kış sezonunda da ünlü oyuncuyla çalışma kararı aldı. Yeni filmin tanıtım etkinliğinde görüştüğümüz Mavi Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, “Kıvanç'ın üzerinde ne varsa, o ürünler en geç 1 haftada tükeniyor. Reklam ve afişlerde kullandığı parçalar için bekleme listeleri oluşuyor” dedi.

        'ALTIN ÇAĞIMIZI YAŞIYORUZ'

        Yavuz, kimi zaman bu ürünlerden ek üretim yaptıklarını ifade ederek, “Telefon ve mağazalarımız aracılığıyla isim yazdıranlar bazen listeleri 5 bin kişiyi aşan boyutlara taşıyor. 'Kıvanç giydi; 5 bin satar' dediğimiz ürünlerden sürekli talep edilince bazen yeniden ürettiğimiz oldu. Aynı şey reklamdaki diğer oyuncu Guisela Rhein için de geçerli. Mesela, son reklamdaki trençkotun yok satacağını biliyoruz” diye konuştu. Yeni filmde özel premium jean koleksiyon Mavi Amerika'ya vurgu yapıldığını belirten Yavuz, şık-modern olarak konumlandırılan ve fiyat olarak bir üst segmentte yer alan koleksiyonun satışlarında önemli artış olduğunu vurguladı.

        AVRUPA'DA İKİ KAT BÜYÜDÜK

        Yavuz, şöyle devam etti: Bu ürün kategorisi, yoğun olarak ABD'de satılıyordu ama son dönemde Türkiye'ye de yavaş yavaş adapte oldu. 2 sezonda, Kıvanç'ın rol aldığı reklamların da katkısıyla toplam satışımız içindeki payı yüzde 30'a ulaştı. Adet bazlı ürün satışı olarak yüzde 100'ün üzerinde artış var. Mavi olarak, genelde de altın çağımızı yaşıyoruz diyebilirim. 2008-2011 arası iki kat büyüdük. Tatlıtuğ ile 3'üncü sezonumuz ve toplam 1.5 yıl oldu. Avrupa'da da iki kat büyüdük. Tabii operasyonumuz biraz daha küçük ama yatırım yapıyoruz. Daha büyüyeceğiz. Almanya'da jean satışında 1 milyona yaklaştık. Rusya'da da komple yenileniyoruz.”

        ‘Çok yaşa’ yerine ‘Çok sev’ slogan olur

        Etkinliğe katılan Kıvanç Tatlıtuğ da Mavi ile çalışmanın kendisi için çok özel olduğuna dikkat çekerek, kendini ailenin bir üyesi gibi hissettiğini söyledi. Tatlıtuğ, Ali Taran imzası taşıyan reklamda, sevgilisine 'Çok yaşa' yerine 'Çok sev' demesiyle ilgili, "Oynarken de bu söylem hoşuma gitti. Bu bir slogan olacak gibi hissediyorum" dedi.

        ‘Çantaya bak’ dedik satışlar patladı

        Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı ilk reklamda yer alan “Vay, vay, vay. Çantaya bak” söyleminden sonra, Mavi'nin çanta satışlarında patlama olduğunu kaydeden Cüneyt

        Yavuz, “Biz bu kadar çanta satabileceğimizi düşünmemiştik. Satışlarımız ikiye katlandı. Şimdi, daha çok üretiyoruz ve vitrine daha fazla çanta modeli koyuyoruz. Talep kesilmedi” dedi. Mavi'nin kabuk değiştirmeye devam ettiğini ifade eden Yavuz, “Artık Uzakdoğu'daki fuarlara değil, Milano'daki, Paris'teki fuarlara gidiyoruz”

        3 MİLYON JEAN HEDEFİ KOYDU

        Cüneyt Yavuz, 2011 yılı sonunda jean satışında 3 milyon adede ulaşacaklarını söyledi. Sene sonunda Türkiye cirolarının 300 milyon, global cirolarının ise 450 milyon lirayı geçeceğini söyleyen Yavuz, büyümenin süreceğine dikkat çekti. şeklinde konuştu.

        İLGİLİ GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        ÜNLÜLER VE JEANLERİ GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ