Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İşte Türkiye'nin arsa satış haritası! - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye’nin arsa satış haritası açıklandı. 2011'in ilk sekiz aylık değerlendirmesinde İstanbul'un iki ilçesinde arsa satışı patladı. İl bazında arsa satışları en çok Tekirdağ'da arttı. E-ticaret platformu sahibinden.com, Türkiye'nin arsa satış haritasını açıkladı.

        2011'in ilk sekiz aylık değerlendirmesinde geçen senenin aynı dönemine göre İstanbul'un yeni ilçesi Arnavutköy ve Beykoz'da arsa satışlarının ortalama yüzde 1700 oranında arttığı görülüyor.

        Başbakan Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesini açıklaması ve 2B çalışmalarından sonra yapılan ilk araştırmaya göre 2011 ilk sekiz ayında, İstanbul'da arsa satışları geçen senenin aynı dönemine göre ortalama yüzde 156 arttı.

        İstanbul'da en fazla arsa satışı yüzde 1829 ile Beykoz'da gerçekleşirken, yeni ilçe olan Arnavutköy'de Kanal İstanbul ve İki Yeni Şehir projelerinin açıklanması ile birlikte arsa satışları yüzde 1634 oranında yükseldi.

        Bu dönemde Arnavutköy'den sonra Pendik'te yüzde 276, Sancaktepe'de yüzde 155, Ataşehir'de yüzde 146, Çekmeköy'de yüzde 95, Ümraniye'de yüzde 92 oranında arsa satışları artarken Esenyurt'ta ise yüzde 25 azalma görüldü.

        Türkiye'de arsa satışları en çok Tekirdağ'da arttı Türkiye genelinde yüzde 440 ile en çok arsa satışının arttığı il olan Tekirdağ'ı yüzde 380 ile Kayseri izledi.

        Denizli yüzde 321, Bursa yüzde 318, Sakarya yüzde 311, Kocaeli yüzde 110, İzmir yüzde 72, Ankara yüzde 45 ile arsa satışının en çok gerçekleştiği iller oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ