Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Yönetici karşı cinsten olsun' diyoruz - Makro Ekonomi Haberleri

        Randstad Workmonitor araştırma sonuçlarına göre Yunanistan ve Hindistan’da iş kaybetme korkusu artarken 29 ülke arasında İsviçre’den sonra iş kaybı korkusunun en çok gerilediği ülke ise Türkiye çıktı. Randstad Türkiye Genel Müdürü Altuğ Yaka, dünyada birçok ülkeyi etkileyen ekonomik kriz dolayısıyla iş kaybetme korkusunun genel olarak artmasını beklediklerini söylüyor.

        EN ÇOK KUZEY AVRUPA MEMNUN

        Çalışan memnuniyetinin en yüksek olduğu ülkeler Kuzey Avrupa ülkeleri (Hollanda, Norveç, İsveç, Danimarka, İsviçre, Belçika, Lüksemburg) ve Kanada olarak çıkıyor. Altuğ Yaka, bu ülkelerde çalışan memnuniyetinin daha yüksek olmasının sebeplerini şöyle sıralıyor: “Ekonomik şartlardan bağımsız olarak sosyal güvencelerinin stabil kalması, yaşam şartlarının görece yüksek olması ve sendikaların verimli çalışmaları” Ayrıca Yaka, bu toplumlarda bireylerin memnuniyetsizlikleri karşısında çok daha cesaretli kararlar almaya meyilli olduklarını belirtiyor ve ekliyor: “Karşılaştıracak olursak; Akdeniz ülkelerinde çalışma şartlarından memnun olmayanlar uzun süre bunun firma tarafından düzeltilmesini beklerken, Kuzey Avrupa ülkelerinde daha hızlı bir şekilde aksiyon alarak şartları iyileştirme yoluna gidiyorlar. Böylelikle çalışan memnuniyeti bu ülkelerde daha yüksek seyrediyor”

        KARŞI CİNSTEN YÖNETİCİ İSTİYORUZ

        Araştırma çalışanların kendi cinslerinden çok karşı cinslerle işbirliği yapmayı tercih ettiklerini belirtiyor. Türkiye’deki kadın çalışanların yüzde 60’ı, erkek çalışanların ise yüzde 47’si üstlerinin karşı cinsten olmasını tercih ediyor. Tüm dünyada çalışanların çoğunluğu bağlı oldukları üstlerinin erkek olduğunu bildirirken bunu belirtenlerin çoğunluğunun da erkek olduğu görülüyor. Randstad Workmonitor araştırmasının aslında dikkat çeken sonucu hem kadınların hem de erkeklerin daha çok erkeklerle çalışmak istemeleri ve hatta üstlerinin de erkek olmasını tercih etmeleri.

        Bu görüşlerle doğru orantılı olarak dünyada da hem çalışan erkek sayısının kadınlardan daha fazla hem de yönetici pozisyonlarının çoğunluğunun erkekler tarafından doldurulmuş durumda olduğunu söyleyen Yaka şunları ekliyor: “Dünyada neredeyse bütün kültürlerde kadınlar ve erkekler için yüzyıllar içinde oluşmuş şablonlar var. Yüzyıllar boyunca iş dünyasının neredeyse tamamıyla erkek egemenliğinde olması, günümüzde de çalışanların çoğunlukla erkek olması bir şekilde erkeklerin iş dünyasında daha vakıf veya tecrübeli olduğu gibi kanı yaratıyor da olabilir.”

        GAZETE HABERTURK- HT KARİYER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ