Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yunanistan'ı safdışı bırakma hazırlığı! - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Almanya Başbakanı Angela Merkel'in geçtiğimiz hafta Berlin'de bazı ülkelerin Euro Bölgesi'nin dışarısına çıkartılmasına yönelik bir plan oluşturduğu söylenmekteydi. Almanya, Euro Bölgesi'nden ülkelerinde ayrılma olasılığına karşı plan yapıyor.

        Der Spiegel'in Almanya Maliye Bakanlığı'ndan kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, Almanya Yunanistan'da kurulan yeni hükümetin kemer sıkma tedbirlerini uygulamak istememesi olasılığına karşı Yunnaistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasına yönelik hazırlık yapıyor.

        Almanya Maliye Bakanlığı uzmanlarının senaryosuna göre, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkışı ilk etapta karmaşa yaratabilir ancak en zayıf üyenin ayrılmasının uzun vadede Euro Bölgesi'nin güçlenmesini öngörüyor.

        Der Spiegel'in haberine göre, Avrupa Merkez Bankası da Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmasını kabul edebilir. Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması halinde AMB'nin likidite kilitlerini açmasının planlandığı belirtiliyor.

        MERKEL: AVRUPA 2. DÜNYA SAVAŞI'NDAN BU YANA EN ZOR ZAMANINI YAŞIYOR

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın belki İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en zor zamanını yaşadığını söyledi.

        Merkel genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) Leipzig kentinde düzenlediği parti kurultayında yaptığı konuşmada, her neslin politik güçlükleri bulunduğuna işaret ederek, şuanki jenerasyonun tarihi bir sınamayla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

        Avrupa'nın, borç kriziyle birlikte İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en zor zamanlardan birini geçirdiğini vurgulayan Merkel, Euro'nun korunması için her türlü çabanın harcanması gerektiğine dikkat çekti.

        ''Sorumluluklarımız sınırlarımızla sınırlı değil'' diyen Merkel, Euro'nun başarısız olması durumunda Avrupa'nın da başarısız olacağını ifade etti.

        Euro'nun bir para biriminden daha fazlası olduğunu kaydeden Merkel, ''Euro, 50 yıldır barışın, özgürlüğün ve sosyal refahın simgesi'' değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ