Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Komşunun planı "başarısız" - Makro Ekonomi Haberleri

        Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilisi Paul Thomsen yaptığı açıklamada, ''reformların uygulanmasında yaşanan gecikmeler ve uluslararası alandaki olumsuz nedenlerden dolayı kalkınma programı çerçevesinde belirlenen hedeflerin tutturulamadığını'' ifade ederek, 2012-2015 yılları için 25 milyar avroluk ek bir anlaşma gerekebileceğini söyledi.

        IMF raporunda, ülkede vergi konusunda sınıra gelindiğini ve yeni vergi uygulanmasının mümkün olmadığının belirtileceğini açıklayan Thomsen, ''Bundan sonraki hedef devlet harcamalarının (emekli maaşları, primler ve savunma harcamaları) kısıtlanması olmalı. 2011 yılında bütçe açığının yüzde 9 civarında olacağı tahmin ediliyor'' dedi.

        Thomsen raporda ayrıca, Yunan ekonomisindeki olumsuz atmosferin, 2010 yılından beri bankalardaki yatırımların yüzde 16,5'inin çekilmesinden ve krizin patlak vermesinden bu yana ekonominin yüzde 15 oranında küçülmesinden kaynaklandığı değerlendirmesinde bulunulduğunu belirtti.

        PAPADİMOS: BİR AYDA ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK!

        Diğer yandan, Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos ise üç partinin desteğiyle iktidara gelen geçici hükümetin bir ay içinde önemli işler yaptığını belirtti.

        Başbakanlık resmi internet sitesinde yayımlanan bir yazıda, hükümetin 30 günlük faaliyetlerinin değerlendirmesini yapan Papadimos, 110 milyar avroluk mali yardımın 6. diliminin verilmesinin ve 2012 bütçesinin parlamentoda onaylanmasının, şu anda iktidarda bulunan geniş çapta siyasi katılımlı geçici hükümetin başarısı olduğunu kaydetti.

        Hükümetin, programında yer alan önlemleri kararlı şekilde uygulamayı sürdüreceğini ifade eden Papadimos, 2012 bütçesinin tam olarak uygulanmasının, ülkenin bütçe görünümünde özlü bir değişikliğe yol açarak, gelecek yıldan itibaren aşamalı bir iyileşmenin temellerini atacağını belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ