Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para AVM, kriz, Paco Underhill, bütçe - Makro Ekonomi Haberleri

        AVM'lerin Sherlock Holmes'u Paco Underhill, “Kriz çiftleri birleştirdi. Eskiden AVM'de ayrı alışveriş yapan çiftler artık bütçe için bir arada dolaşıyor” dedi.

        Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) Algı Konferansı için Turkiye'ye getirdiği AVM'lerin Sherlock Holmes'u lakaplı Paco Underhill'e göre kriz bütçe kontrolü yapmak zorunda olan çiftleri birleştirdi. Krizden önce AVM’ye aynı kapıdan girip ilgi alanlarına göre farklı yönlere yürümeye eğilimli çiftlerde bu tutumun değistiğini belirten Underhill, "Eskiden dairesel alışveriş yapan ve AVM’de bir daire çizip alışverişin sonunda buluşan çiftler artık bütçe kontrolü için yan yana ve doğrusal alışveriş yapıyor. Bir değişim de marketlerde yaşandı. Alışveriş arabasına ürün alıp yeni bir ürün görünce yine bütçe kontrolü için önceki üründen vazgeçen ve sepetten çıkartıp bulduğu ilk yere bırakan tüketici sayısı arttı. Marketler artık daha dağınık" dedi. Krizde erkeklerin iş kaybetme oranının kadından yüksek olduğunu ifade eden Underhill, “Erkekler sonunda egzotik kedi gibi olacak Ben AVM yatırımcı ve yöneticilerine binayı bir kaykayın üstünde oturarak gezmelerini öneriyorum. Binanın bir çocuğun gözünden nasıl göründüğü önemli” dedi.

        KANYON'DA ÜŞÜDÜM

        İstanbul'da İstinye Park ve Kanyon Alışveriş merkezlerini inceleyen Paco Underhill Kanyon'da üşüdüğünü de dile getirdi. Uphill, “Türkiye'de sadece AVM'lere değil Yapı Kredi gibi finans kurumlarına da destek verdim” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK / Ayşegül AKYARLI GÜVEN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ