Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Kamu kurumları 26 kalkınma ajansı - Makro Ekonomi Haberleri

        Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Kalkınma Ajansının Nallıhan ilçesindeki çalışmalarını incelemek için geldiği ilçede ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Burada Kaymakam İsmail Altan Demirayak, Bakan Yılmaz'a ilçeyle ilgili brifing verdi.

        Yılmaz, belediye binasını da ziyaret etti.

        Ayhan Sümer Kültür Merkezi'ndeki ''Nallıhan İğne Oyaları Kooperatifi''nin etkinliğine de katılan Yılmaz, buradaki konuşmasında, bölgesel kalkınmaya büyük önem verdiklerini, Türkiye genelinde 81 ilin tamamını kapsayan 26 kalkınma ajansıyla bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi.

        Kalkınmanın çok aktörlü bir süreç olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

        ''Kamu kurumları başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin varlığı kalkınma için olmazsa olmaz. Kalkınmaya mutlaka yerel unsurları katmalıyız. Nallıhan'da yapılanlar bunun en güzel örneği. Burada kırsal kalkınma sadece tarım olarak görülmemiş, tarımın yanına turizmde eklenmiş. Nallıhan gibi ilçelerimizin artması lazım çünkü 2023 hedeflerimize ulaşmamız için kalkınmayı toplumun kılcal damarlarına kadar yaymalıyız.''

        Bakan Yılmaz, daha sonra aynı bina içindeki Nallıhan İğne Oyası Müzesini gezdi. İlçede bulunan iğne oyası satış merkezini de ziyaret eden Yılmaz'a, CHP'li Sarıyar Belde Belediye Başkanı Halil Ünsal iğne oyası armağan etti.

        Yılmaz'a Nallıhan ziyaretinde AK Parti Ankara Milletvekilleri Nurdan Şanlı, Emrullah İşler ve Cevdet Erdöl de eşlik etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ