Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Trendler Babetleri erkeklere uyarladı ihracata başladı - Alışveriş Haberleri

        Tasarımcı Burcu Özpeker aksesuarlı kadın babetlerini erkekler için uyarlayarak gay ayakkabı tasarımcılığına soyundu. ABD ve İtalya'ya 2 bin çift ayakkabı ihrac eden Özpeker, "40-43 numara giyiyorlar. Fistoya bayılıyorlar" dedi.

        Tasarimci Burcu Ozpeker, kadın ayakkabılarına koyduğu aksesuarları erkek ayakkabılarına da uyarlayınca başta ABD ve İtalya'daki gayleri fethetti. Birkaç ayda yurtdışında satılmak üzere 2 bin gay (eşcinsel) ayakkabısı üreten Özpeker, modellerin kulaktan kulağa yayılmasıyla oluşan talebe 'Hayır' demedi ve Türkiye'de de satıışa başladı. Türklerin dantel ve pullarla süslü gay ayakkabılarını almak için daha çekimser davrandığını ve gizli kamlak istediğini söyleyen Özpeker, "Türk gayler önce kartımı alıyorlar. Sonra arayıp ofisime gelerek ayakkabı satın alıyorlar. En çok 40-43 numara satiyorum. Fistolu modellere bayılıyorlar" dedi.

        Türk gaylerin yurtdışındaki kadar rahat olmadığını, ayakkabıları günlük hayatta değil gay clublara giderken kullandıklarını dile getiren Özpeker şöyle devam etti: "Aslında herşey geçen yıl CPI Fuarında ürün sergileyeceğimi fuara sadece 3 gün kala öğrenmemle başladı. O günlerde elimde çok sayıda plastik babet vardı. Fuarda bu babetleri aksesuarlarla süsleyerek sergileme kararı aldım. Balondan matruşkaya, güpürden mandala bulduğu aksesuarlarla süslediğim bu babetleri vitrine koydum. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen o fuarda yurtdışından bir firmanın 'Aynılarının erkek versiyonunu da yapar mısın?' sorusuna "Evet" cevabı verince, kendime oldukça niş bir alan yaratmış oldum."

        KADIN AYAKKABASI DA ALIYORLAR

        İlginin büyüklüğünü görünce artık özellikle eşcinsellere yönelik ürünleri tasaramaya odaklanma kararı aldığını belirten Özpeker, "Gaylerin yüzde 20'si ofise geldiğinde onlar için tasarladığım erkek ayakkabılarındansa, kadın ayakkabısı almayı tercih ediyorlar" dedi.

        TÜRKLERE WEBDEN SATACAK PRAG'DA DEFİLE YAPACAK

        Türkiye'de tasarladığı gay ayakkabı modellerini kendi adıyla satmak için kanal arayışını sürdürdüğünü ifade eden Özpeker "Artik limango, vipmoda gibi internet sitelerine Turkiyede de gay ayakkabilatini onlar uzeinden satmak icin proje sunacagim" diye konuştu. Ekibiyle birlikte ürünün pazarlanması için gaylere özel arkadaşlık sitelerinde duyuru yaptıklarını dle getiren Özpeker şöyle devam etti: Türk gayler kadın ayakkabası almaları durumunda 15-17 pont yüksekliğinde topuk tercih ediyorlar. Gaylere özel ürünlerin fiyatları 80 TL ile 220 TL arasında değişiyor. Ayakkabıda yeşil, lila ve mor renge bayılıyorlar. Fistolu satışları ise birinci sırada yer alıyor."

        Kendisinden ayakkabı alan gay müşterilerinin kıyafet kombinleri de istediklerini söyleyen Özpeker, "Bu alana da girebilirim. Ayrıca CPI sırasında Prag Moda haftasının organizatörleri standımı gezip beni ürünlerimi orada sergilemem için davet ettiler. Gideceğim. Üretim konusunda zorlanmamak için aksesuarları bana fason üretecek bir ekiple anlaştım. Bu yolla daha seri üretim yapabileceğim."

        Ayşegül AKYARLI GÜVEN / Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ