Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli BDDK TMSF - Para Haberleri

        Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin başını çektiği milletvekillerinin verdiği teklifte, BDDK ile TMSF’nin başkan ve üyelerinin, görev süreleri dolduktan sonra tekrar seçilebileceğine yönelik bir düzenlemeye yer verildi. Mevcut TMSF Başkanı’nın 8-9 günlük, BDDK Başkanı’nın da 1 aylık görev süresi kalması teklifi daha da kritik hale getirdi.

        EĞİTİM SÜRESİ SAVUNMASI

        Kanun teklifindeki sürpriz madde hakkında haberi olmadığını belirten Babacan, teklifteki eğitim süresi ile ilgili bölümünün ise öğrencilerin okulda geçirdiği yıl sayısının artırılmasını amaçladığını söyledi. BM’nin İnsani Gelişmişlik Endeksi’nde Türkiye’nin 80. sıradan geride olduğunu kaydeden Babacan, bunun en önemli sebebinin de 25 yaş üstü nüfusun okulda geçirdiği sürenin ortalama 6.5 yıl olması olduğunu savundu.

        Bunun yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen Babacan, “6.5 yıl eğitim almış 25 yaş üstü nüfusla, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmamız mümkün değil. Öğrencilerimizin mutlaka orta öğretimi bitirmelerini zorunlu kılacak yapıyı mutlaka kurmamız gerekiyor.”

        CANİKLİ: ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL

        Bir televizyon kanalına konuşan Canikli ise, düzenlemenin nedeni hakkında, “Bu çok da önemli bir düzenleme değil. Takdir yetkisi Bakanlar Kurulu’nda ise Bakanlar Kurulu ister atar, isterse atamaz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ