Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Saffet Ulusoy, vefat - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Haluk Ulusoy'un babası Saffet Ulusoy vefat etti.

        Rahatsızlığı nedeniyle Memorial Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulan Saffet Ulusoy'un bu sabah saat 10:00 sularında hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

        Ulusoy, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Fakat Ulusoy, durumunun ağırlaşmasının ardından 3 gün önce yoğun bakıma alınmıştı. Bu sabah ise hastane yetkilileri yakınlarına acı haberi verdi.

        Memorial Hastanesi'nden gelen acı haberin ardından Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve birçok ünlü ismin hastaneye akın ettiği gelen bilgiler arasında. Saffet Ulusoy, Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in de amcasıydı.

        Ulusoy'un cenazesi yarın Levent Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        FUTBOL CAMİASINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Saffet Ulusoy'un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

        TFF'nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, ''TFF'nin eski başkanlarından Haluk Ulusoy'un değerli babası Saffet Ulusoy'un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Saffet Ulusoy'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz'' denildi.

        Beşiktaş Kulübü de başsağlığı mesajı yayımladı.

        Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinden yayımlanan mesajda, ''Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un babası ve Ulusoy Grubu'nun kurucularından Saffet Ulusoy'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Değerli işadamı Saffet Ulusoy'a Allah'tan rahmet, Ulusoy ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' denildi.

        Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yayımlanan mesajda ise ''Futbol Federasyonu'nun eski başkanlarından Haluk Ulusoy'un babası ve Ulusoy Grubu'nun kurucularından Saffet Ulusoy'un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' denildi.

        Trabzonspor Kulübü, kulübün kurucu başkanlarından Ali Osman Ulusoy'un kardeşi, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Haluk Ulusoy'un babası olan kulüp divan üyesi Saffet Ulusoy'un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

        Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, ''Kurucu başkanımız Ali Osman Ulusoy'un kardeşi, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'un babası, divan üyemiz Saffet Ulusoy'un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Saffet Ulusoy'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz'' denildi.

        BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulusoy Grubunun kurucularından Saffet Ulusoy'un vefatı dolayısıyla ailesine taziyelerini iletti.

        Başbakanlık kaynaklarından verilen bilgiye göre, Yılmaz, Haluk ve Sefer Ulusoy'u telefonla arayan Başbakan Erdoğan, taziyelerini bildirdi.

        LİYAKATLA DOLU 82 YIL

        Saffet Ulusoy, 1930 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. İlköğrenimini 1939-1943 yıllar arasında Of İlkokulu'nda tamamladı. 1944-1945 yılında babası Mehmet Bahattin Ulusoy'un yanında çalışma hayatına başladı. 1946 yılında otobüs işletmeciliğine geçen Saffet Ulusoy , böylece taşımacılık sektörüne adım attı. 1974 yılında iş yaşamını İstanbul'a nakleden Saffet Ulusoy karayolu ile uluslararası yük taşımacılığı, otobüs işletmeciliği ve turizm faaliyetlerine önem vererek büyük operasyonları başlattı.

        Ulusoy şirketlerinin 58. Kuruluş Yıldönümü'nde Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. bünyesinde toplanmasında, yeni ve modern bir merkeze taşınmasında büyük katkıları oldu. Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. bünyesinde 25'den fazla şirketin yönetim kurulu üyeliğini ve başkanlığını da yürüttü.

        Tüm bu yoğun iş yaşamının yanı sıra 1961 yılında Trabzon Şöförler Cemiyeti 2. Başkanlığı, 1972 yılında Trabzon Belediyesi Reis Vekilliği, 1981-2001 yılları arasında, aralıksız 20 yıl Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanlığı'nı yapan Saffet Ulusoy, 1993 yılından beri son teknolojiye sahip 11 adet gemisi bulunan UND Ro- Ro İşletmeleri Başkanlığı'nı da sürdürerek ve bu alanda çalışan rakip 150 kadar taşımacıyı bir araya getirerek bir ilki başardı.

        Saffet Ulusoy, Ro - Ro alanındaki uluslararası başarısı nedeniyle İtalya'nın en büyük onur ödülü olan "Commendatore" nişanına layık görüldü. Aynı zamanda 2002 yılında kurulan RO - DER Derneğini'nin de başkanlığını yönetti. Ayrıca 18 Ocak 2002 tarihinde Almanya Flenburg şehrinin Valisi ve Belediye Başkanı tarafından şehrin tershanesine verilen Ro -Ro gemileri sipariş ve iflas etmekte olan tersanenin faal duruma geçmesi nedeniyle "Liyakat Nişanı" ile ödüllendirildi.

        Aktif iş yaşamından vakit buldukça anılarını kaleme alan Saffet Ulusoy'un "Ben Demiştim" adlı yayımlanmış bir de kitabı var. 1954 yılında Of'un tanınmış ailesi Sarallar'dan Aziz Saral'ın kızı Süreyya Hanım ile evlenen Saffet Ulusoy'un Selma, Haluk, Sevim, Berrin ve Sevilay adlarında beş çocuğu var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ