Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Süper Mario umut gördü! - Makro Ekonomi Haberleri

        Draghi, Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği demeçte, belirsizliğin yüksek seviyelerde seyretmeye devam ettiğini, ancak Avrupa'daki koşullarda Ocak ayından bu yana olumlu bazı sinyallerin görüldüğünü belirtti.

        Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada ise Draghi, finansal piyasaların daha istikrarlı olduğunu, pek çok hükümetin yapısal reform ve mali konsolidasyon konusunda kararlar aldığını, bankacılık sisteminin bir yıl öncesine göre daha az kırılgan olduğunu ve bazı tahvil piyasalarının ise toparlandığını vurguladı.

        Draghi, Euro Bölgesi'ndeki ekonomik faaliyetlerin kademeli olarak ılımlı seviyelere doğru ilerlediğini belirtti.

        ECB'nin bankalara sağladığı 3 yıl vadeli kredilerin enflasyonist baskı yaratıp yaratmadığına ilişkin bir soruya Draghi, Euro Bölgesi'nde enflasyonist işaretler görülmediği yanıtını verdi.

        Bölgede kredi sıkışıklığını önlemeyi hedefleyen söz konusu kredileri kullanıp kullanmamaya bankaların karar verdiğini vurgulayan Draghi, ''Bankaların işletmelere ve hanelere kredi vermesini tercih ediyoruz'' dedi.

        "YUNANİSTAN ŞARTLARA KUSURSUZ OLARAK UYMALI"

        Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği demeçte Yunanistan'a ikinci kurtarma paketinin onaylanmasına da değinen Draghi, ''Yunanistan'ın, 130 milyar euroluk kurtarma paketi anlaşmasının başarılı olması için anlaşmanın şartlarına kusursuz olarak uyması gerektiğini'' bildirdi.

        Draghi, ''Top şimdi Yunanistan'da. Programın uygulanmasıyla ilgili risklerin kontrolünün anahtarı kusursuz olmaktan geçiyor'' dedi.

        Nisan ayında yapılması planlanan seçimden sonra kurulacak hükümetin reformları desteklemesinin elzem olduğunu belirten Draghi, ''Yeni hükümetin programı desteklemesi önemli, çünkü herşey programın uygulanmasına bağlı, izleme çok önemli ve bu dikkate alınmalı'' ifadesini kullandı.

        Bundan sonra Yunanistan yönetimi için en büyük riskin alınan kararların tümüyle uygulanmaması olduğuna dikkati çeken Draghi, ''Yunanistan için hazırlanan ikinci yardım paketini Euro Bölgesi maliye bakanlarının onaylamasının ardından piyasaların heyecan yaşamaması benim için de sürpriz oldu. Bu, piyasaların da öncelikle önlemlerin uygulandığını görmek istediği anlamına geliyor olabilir'' dedi.

        Euro Bölgesi maliye bakanları salı günü Yunanistan'a 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketiyle ilgili anlaşmayı onaylamıştı.

        Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) 2010 yılında da Yunanistan'a 110 milyar euroluk kurtarma paketi hazırlamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ