Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli, kamu, sınav - Makro Ekonomi Haberleri

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin engelli vatandaşlar için sınav gruplarını engellere göre ayıracaklarını açıkladı. Bakan Şahin, ''Engellilerimizin özellikle hukuki temelden yoksun olduğunu gördük. Hukuk devrimi ama daha da önemlisi zihinsel devrimlerimizi yaptık. Zihinsel devrimi yapmak, engelliyi anlamak, onun yerine kendini koymak, onunla beraber olabilmek hukuki devrimden çok daha zordur'' dedi.

        Bakan Şahin, Antalya'nın Alanya ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Engelsiz Park ve Yaşam Merkezinin açılış törenine katıldı.

        SINAV GRUPLARI ENGELLERE GÖRE AYRILACAK

        Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na önemli bir sosyal belediyecilik örneği verdiği için teşekkür eden Bakan Şahin, ''Sayın Başbakanımızın İstanbul'da koyduğu vizyon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile başlayan farklı bir çalışma şekli, grubu var. Nedir bu? Yerel yönetimleri kalkınmanın hamlesi yapmak'' dedi.

        Yerel yönetimlerin mali imkanlarını ve yetkilerini artırdıklarını ifade eden Bakan Şahin şöyle konuştu:

        ''Kamuyla, devletle yerelin bir bütün, bir takım olarak çalıştığı zaman bir başarı hikayesine dönüşeceğine inandık. O yüzden Alanya'da devlet olarak, Bakanlıklar olarak yapılması gerekeni yaparken burada yerel yönetimle iş birliği içerisinde ve gönül birliği içerisinde dayanışma ve paylaşma umuduyla yolumuza devam edeceğiz.

        İhtiyacımız olan neyse hepsini hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Çünkü, ustalık döneminin gereği budur. Hamdolsun mali sorunumuz yok. Kimseye muhtaç değiliz, artık biz gündemi belirlenen bir ülke de değiliz, gündem belirleyen bir ülkeyiz, lider bir ülkeyiz. Bize düşen şey artık sorunlarımızı hızlı bir şekilde geride bırakmak.''

        Engellilerin istihdamı ve eğitimde fırsat eşitliği için yeni bir engelli sınav sistemi yaptıklarını anlatan Şahin, sınav gruplarını da yeniden yapılandırdıklarını söyledi. Bakan Şahin, ''Artık bedensel engellilerimiz kendi içinde, görme engellilerimiz kendi içinde, işitme engellilerimiz kendi içinde sınav olacak. 29 Nisanda bu sınavın sonucuna göre, kamuda açık olan 20 bin kadroyu hızlı bir şekilde tamamlayacağız'' diye konuştu.

        Konuşmanın ardından Bakan Şahin açılışını yaptığı merkezi ziyaret ederek engelli vatandaşlarla tek tek ilgilendi.

        Açılış törenine, Merkez Valisi Can Direkçi, Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Belediye Başkanı Hasan Sipahoğlu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Gökçen Enç ve vatandaşlar katıldı.

        Açılışın ardından Bektaş Mahallesi'nde yapımı devam eden huzurevi inşaatını ziyaret eden Bakan Şahin, daha sonra partililerin verdiği yemeğe katıldı. Yemekte, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Bakan Şahin'e Antalyaspor forması hediye etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ