Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yunanistan, Haris Aleksiou, Kuzey Avrupalılar, AB, kriz - Makro Ekonomi Haberleri

        Yunan şarkıcı Haris Aleksiou, "Kimsenin Yunanistan'ı kurşuna dizmeye hakkı yok" dedi.

        Yunanistan'ın dünyaca ünlü sanatçısı, İzmir kökenli Haris Aleksiou, Avrupa'nın yaptığı dayatmalan sert bir dille eleştirdi. Sabah gazetesinin haberine göre, ünlü diva, Yunan ekonomisinin içinde bulunduğu krizle ilgili olarak konuştuğu Yunan Kathimerini gazetesinde AB'nin, Yunanistan'a yaptığı mali yardımlar karşılığında talep ettiklerini kabul edilemez dayatmalar olarak niteledi ve özellikle Kuzey Avrupalıların Yunanistan'ı aşağılayan açıklamalarına değindi.

        Aleksiou, "Hiç kimsenin hiç bir milleti bir gece içinde kurşuna dizmeye hakkı yoktur" ifadesini kullandı. Yunanlılann gururlu bir millet olduğunu anımsatan Aleksiou, Yunan ekonomisinin geçirdiği krizle ilgili olarak alaycı bir dil kullanan özellikle Hollanda, Finlandiya ve Almanya gibi Kuzey Avrupalılar için "Buinsanlannbizimkültürümüzüanlamasımümkün değildir" dedi.

        "BORÇLARIMIZI ÖDEMEYİ BİLİRİZ"

        Kuzey Avrupalıların kendilerinden farklı olduğunu söyleyen Aleksiou, "Biz kapımızı çalan tanrı misafirimizle yemeğimizi paylaşmasını biliriz. Ama onlar bilemez. Biz hesap ödemek için birbirimizle yarışırız ve borçlarımızı ödemesini de biliriz..." diye konuştu.

        "İDEOLOJİ BİTTİ MUHASEBECİ OLDUK"

        Yaklaşan seçimlerle ilgili olarak ise ünlü sanatçı, "Artık ideolojiler kalmadı. Hepimiz muhasebeci olduk. Ancak herkes ortak bir hedef için çalışmalı. Yabancılar bizi daha pratik hale getirmek için dayatmalarda bulunuyor. Bu istekleri, Yunan halkının kültürü ve yaşam biçimiyle uyuşmuyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ